Brenneslesmoothie
Karbohydrater: ca 9 g per 100 g smoothie
Brennesle er utrolig næringsrikt og setter en frisk og fin farge på denne nydelige smoothien.
Ingredienser:
Én til to cm fersk ingefær (ca 5 g)
1 stor mango (ca 230 g), frossen
1 stor banan (ca 120 g), frossen
ca 40 g brennesle (1-2 dl brenneslevann, se nedenfor)
Slik gjør du:
-
Forvell brenneslene
Gi et raskt oppkok i så lite vann som mulig, og kjør vannet og neslene til fin puré i blender. Unge nesler kan brukes hele, evt. kan du sile fra store biter dersom du ikke klarer å kjøre alt helt fint i blenderen.
-
Bruk frossen frukt
Banan eller mango bør være frossen for best resultat. Skrell ingefæren. Du kan gjerne finhakke den hvis du ikke har en veldig god blender. Kjør alt til fin masse, tilsett evt. mer væske om du må (eplejuice smaker godt oppi).
Smak til, kanskje vil du ha litt honning, lønnesirup eller sitron oppi? Serveres med det samme.
www.hanneskjøkken.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.