Oppskrift på pinneis med blåbær, banan & yoghurt på 1-2-3

Oppskrift på pinneis med blåbær, banan & yoghurt på 1-2-3

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 10.06.16 | Sist redigert: 07.08.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 17 g per 100. Både banan og honning inneholder mye karbohydrater. Ønsker du mindre karbohydrater kan du bytte ut honning med sukrinmelis og bruke mer bær i stedet for banan.

Denne  isen er et veldig godt og et sunnere alternativ til vanlig pinneis. Det er en supergod og enkel oppskrift med masse næringsstoffer som er superbra for deg. De små blå fristelsene, som både gir den en nydelig smak og en nydelig  farge, er noe av det sunneste du kan spise. Det finnes knapt noe du kan spiser som er rikere på antioksidanter enn blåbær. Vi snakker helse i hvert bær! Du kan fryse denne isen uten ismaskin.

Annonse

Dette trenger du:

120 g banan, frossen

150 g blåbær, frosne

170 g yoghurt naturell

50 g akasiehonning

Saften av en halv sitron

Annonse

Slik gjør du:

1. Ha honning, bær, frukt og yoghurt i en blender eller foodprosessor. Kjør til det er helt glatt.

Picture1

2. Smak til med sitron og eventuelt litt mer honning.

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

3.  Dersom røren er ganske flytende er det enkelt å få den ned i formene med en trakt, men du kan like gjerne bruke en skje. Konsistensen på is blir alltid best i ismaskin, og jeg anbefaler å bruke maskin hvis du har. Men siden denne røra er ganske frossen i utgangspunktet kan du også ha rett i isformer. Konsistensen blir ganske bra, også uten ismaskin. Sett formene i fryseboksen.

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

Dette er en supergod is, og et veldig godt alternativ til alt du finner i fryseren i butikken!

PRØV OGSÅ: Iskrem av frossen mango

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: