Brenneslesuppe med ingefær og blåmuggost
Karbohydrater: ca 15 g per 100, men vil variere etter størrelse på poteter og løk. Ønsker du mindre karbohydrater kutter du ut potetene og jevner suppa med johannesbrødkjernemel.
Brennesle er proppfull av viktige vitaminer og mineraler. Den inneholder blant annet tre ganger så mye C-vitamin som appelsin og mer jern enn lever. Denne suppa er supersunn, veldig smaksrik og utrolig god.
Tips! Du bør bruke hansker når du plukker brennesle, men den brenner ikke lenger når den er tørket eller kokt. De unge plantene smaker best (de finner du om våren), men du kan plukke toppskudd gjennom hele sommeren. Supper smaker best med ekte kraft av kjøtt eller kylling (jeg brukte viltkraft i min).
Dette trenger du:
130 gram brennesleblader
1 stor løk
3 fedd hvitløk
15 gram ingefær
2 ss hvitvinseddik
1 pakke blå castello
1 boks (400 g) kokosmelk
2 store poteter (kan sløyfes hvis du vil ha mindre karbohydrater. Da kan du jevne med johannesbrødkjernemel)
1 l god kraft
2 ts spisskummin
Salt og pepper etter smak
Du trenger også en stavmikser
Slik gjør du:
1. Hakk løk, hvitløk og ingefær i passe biter. Fres i smør til løken er blank og mør (i den samme gryta som du skal lage suppa i).
2. Ha hvitvinseddik oppi gryta og la det koke litt inn.
3. Ha i kraft, potet (som er skrelt og kuttet i ganske små biter) og 2 ts spisskummin.
4. Når poteten er mør tilsetter du kokosmelk og brennesler. Kok ett minutt. Deretter kjører du suppa med stavmikser til den er helt uten klumper. Rør inn blåmuggost og smak til med salt og pepper.
Tips! Serveres gjerne med godt surdeigsbrød og med hakket, rå paprika oppi. God middag! 🙂
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.