Superbrød med nøtter og frø

Superbrød med nøtter og frø

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 24.05.16 | Sist redigert: 31.03.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Karbohydrater: 6 gram per 100 gram brød

Annonse

Mange med diabetes opplever at brød kan påvirke blodsukkeret mye, og har derfor valgt å kutte ned på brødmåltidene. Her får du oppskriften på et næringsrikt brød som mange vil oppleve er litt snillere med blodsukkeret. Brødet er enkelt å lage og smaker veldig godt!

Ingredienser

 • 6 egg
 • 1 dl kaldpresset rapsolje
 • 50 g linfrø
 • 100 g gresskarkjerner
 • 150 g sesamfrø
 • 150 g solsikkekjerner
 • 150 g mandler
 • 170 g valnøtter
 • 2 ts salt (gjerne himalayasalt)
 • 2 ts agavesirup (kan sløyfes)
iStock_000056963916_Large (2)

Foto: iStock

Slik gjør du:

 1. Visp eggene sammen til de er godt blandet og rør i de øvrige ingrediensene. Ha i en smurt brødform og stek på 175 grader i 50-60 minutter.
 2. Nøtter og frø er supermat
 3. I følge Helsedirektoratet  er det sannsynlig at et jevnlig inntak av nøtter reduserer risikoen for hjertesykdom. Hva det er i nøttene som skal være helsebringende har man ikke lykkes med å finne ut enda.  Det som er sikkert er at nøtter og frø inneholder livsviktige vitaminer, mineraler og sporstoffer, og med fordel kan inngå som en del av kosten hver eneste dag.

Tips! Velg usaltede nøtter som ikke er tilsatt olje (som oftest er av dårlig kvalitet). Les på pakken, her er det mye forskjellig i butikkhyllene!

Solsikkefrø er en god kilde til protein, flerumettede fettsyrer, vitamin E, folat og en rekke mineraler som selen, kobber, mangan, magnesium og fosfor. Foto: iStock

Solsikkefrø er en god kilde til protein, flerumettede fettsyrer, vitamin E, folat og en rekke mineraler som selen, kobber, mangan, magnesium og fosfor. Foto: iStock

Agavesirup som søtning

Sirupen fra agaveplanten smaker søtere enn sukker, men påvirker blodsukkeret mye mindre (mye lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker). Vil du bruke naturlige erstatninger for sukker eller honning kan agavesirup kanskje være noe for deg.  Et par spiseskjeer i denne oppskriften gjør brødet ekstra smakfullt, men ønsker du å spise minst mulig karbohydrater er det heller ingen problem å droppe det – brødet blir veldig godt likevel.    

Lykke til med baking!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: