Proteinrik sjokoladekake
Karbohydrat: med vanlig mørk sjokolade (70% kakao) vil kaken inneholde ca 15-18 g per 100 g.
Denne oppskriften på proteinrik sjokoladekake inneholder tofu. Men du kjenner det ikke når du spiser den.
Kaken har en kremete konsistens og smaker intenst av mørk sjokolade. Perfekt som kos på en helt vanlig hverdag.
Sjokoladekake
(Oppskriften holder til to små former)
75 g sukkerfri sjokolade (70% kakao)
½ ss kakaopulver
100 g tofu (nøytral smak)
2 ss sukrin
2 ss helmelk
½ ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Smelt sjokolade i vannbad. Kjør alt i en foodprosessor til en glatt masse. Ha i passende former og sett i kjøleskapet et par timer. Nyt!
Tips! Servér med jordbærsaus av frosne bær, litt vann og sukrinmelis (kjøres i blender)
Tofu – lite karbohydrater og mye proteiner
Tofu er laget av soyamelk (fra soyabønner) og er hverdagskost i flere land i Asia. Tofu har et lavt innhold av karbohydrater (ca 1 g per 100 g), er rikt på proteiner og svært magert. Du får kjøpt det i dagligvareforretninger med godt utvalg og i de fleste asiatiske matbutikker.
Karbohydratinnhold:
Karbohydratene i denne desserten kommer i all hovedsak fra den mørke sjokoladen og varierer etter hvilken type du velger. Med en vanlig mørk sjokolade med 70% kakao vil kaken inneholde ca 15-18 g karbohydrater per 100 g.
Til morgenkaffen, kanskje? 🙂
PRØV GJERNE: Sjokoladekake uten mel
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.