Samarbeid mellom Roche og MinMat Norge AS

Samarbeid mellom Roche og MinMat Norge AS

Publisert første gang: 15.12.15 | Sist redigert: 18.03.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Roche og MinMat Norge AS har inngått i et samarbeid der MinMat.no leverer oppskrifter og fagartikler til levmeddiabetes.no. MinMat ble lansert høsten 2015 og er et initiativ av Sissel Brustad.

MinMat er ernæringsveiledning og et informasjonsverktøy for private og profesjonelle med behov for kunnskap om spesialtilpassede dietter.

Annonse

Ideen bak MinMat-prosjektet er personlig: Sissel har en sønn som er allergisk. Ruben er hverken vanskelig eller kresen, men han kan dø om han får i seg én dråpe egg. Både Ruben og foreldrene ønsker å leve så normalt som mulig når det kommer til mat, skole og fritidsaktiviteter.

Sissel jobber med ernæring ved Sandefjord Helsepark, og holder ofte kurs og foredrag på skoler og i barnehager. Stadig ser hun at barn med kosthensyn ikke blir inkludert i fellesmåltidene fordi de ansatte er uvitende og redde for å gjøre feil. Dette er hjerteskjærende, og bare ett av mange eksempler på denne typen forskjellsbehandling. Det å ha et kosthensyn er ikke selvvalgt – og det er her hovedmotivasjonen bak MinMat ligger. Sissel ønsket å lage en bank full av fleksible oppskrifter for mennesker med ulike kosthensyn.

I første omgang tar MinMat hensyn til matreaksjoner (matvareallergi, cøliaki og FODMAP). På hjemmesiden er innholdet i oppskriftene næringsberegnet slik at MinMat også er et verktøy for personer med diabetes alene eller i kombinasjon med annen matreaksjon. Vi vet at personer med diabetes har økt risiko for å utvikle cøliaki. Å leve med en slik dobbeltdiagnose kan være utfordrende.

Med på MinMat-laget er mennesker med variert bakgrunn. Det er leger, klinisk ernæringsfysiolog, psykolog, sosionom, pedagog, kokker og andre spesialister og fagfolk. Selv bringer Sissel blant annet kompetanse fra arbeidet med seks kokebøker om allergi.

Sissel vet godt at det er forskjell på allergi, cøliaki og diabetes. Likevel er det mange likheter, og mange med kosthensyn har kjent på det å være annerledes eller følelsen av å være i veien.

Annonse

I tiden fremover kan du altså glede deg til oppskrifter fra MinMat. Du kan lese mer om MinMat her.

MinMat- en enklere hverdag!

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: