Sukkerfri kremkake med nøttebunn og sjokoladelokk

Sukkerfri kremkake med nøttebunn og sjokoladelokk

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 21.11.15 14:39
Karbohydrater: ca. 6-7 gram per 100 gram kake

For deg som lengter etter noe søtt uten å få i deg for mye sukker er denne oppskriften perfekt. Den har en voksen smak og passer perfekt til kveldskaffen. Kaken er uten hvitt mel og sukker, og er derfor et godt valg for deg som har diabetes!

Accu-Fine vitusapotek

Ingredienser

  • 100 gr mandler
  • 100 gr smør
  • 1,5 dl sukrin
  • 3 dl kremfløte
  • 300 gr kremost/philadelphia
  • 1 ts vaniljepulver/1 vaniljestang
  • 3 ts kakao
  • 70 gr mørk sjokolade (sukkerfri eller minst 70%)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og mal mandlene. Bland mandler, halvparten av smøret og 1/2 dl Sukrin og trykk det ut i bunnen av en liten springform. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder det andre

Stivpisk kremfløten og tilsett 1/2 dl Sukrin. Pisk kremosten myk med en 1/2 dl Sukrin. Bland sammen og fordel røra i to boller. I den ene blander du inn vaniljen, og den andre blander du inn kakao

Ha på ett lag av gangen, og la den stå i kjøleskapet i ca fem minutter før du har på sjokoladelokket

lchf lavkarbo kake dessert

 

lchf lavkarbo kake dessert

Smelt kokesjokoladen i smøret som er igjen. Det skal ikke være veldig varmt når du har det på, da er det fort gjort at det hvite laget blander seg i lokket før du får smurt det skikkelig utover.

lchf lavkarbo kake dessert

La den stå i kjøleskap i et par timer, og nyt! Kan også settes i fryseren om du har dårlig tid 🙂

Accu-Chek Guide

Oppskriften er levert av ingridsblogg.no

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: