Spicy gulrotsuppe med kokosmelk
KH per porsjon: ca 25 g.
Suppe passer ekstra godt i vinterhalvåret, og er nydelig når du trenger noe som varmer skikkelig. Denne creamy suppen har et nydelig asiatisk preg, og du slenger den enkelt sammen på 1-2-3. Suppen passer like fint til lunsj som til middag. Vil du ha en fyldigere og mer proteinrik variant kan du fint tilsette for eksempel litt linser eller bønner. Server gjerne suppen med et dryss av nøtter eller kjerner.
Spicy gulrotsuppe med kokosmelk
2 porsjoner
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 cm revet fersk ingefær
- 1/2 chilli
- 1 ts karripulver
5 store gulrøtter - 5 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl kokosmelk (200 ml = ½ boks)
- olje / smør til steking
- salt & pepper
Finhakk løk, hvitløk og chilli, og stek i litt olje i bunnen av en kjele. Tilsett revet ingefær og karripulver, og stek til løken er gylden. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Tilsett grønnsaksbuljong og gulrøtter, og la det hele koke til gulrøttene er møre. Kjør deretter suppen glatt i en blender eller med en stavmikser, og rør så inn kokosmelken. Varm opp, og smak til med salt / pepper. Er du så heldig å ha frisk koriander i hus, er det supert som topping.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.