Julegodis: brente mandler

Julegodis: brente mandler

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 16.11.15 | Sist redigert: 22.11.23
Karbohydrater per neve/20 g: ca 1,5 g

Brente mandler er noe av det beste julegodiset, spør du meg. Det fine er at det også er veldig enkelt å lage en sukkerfri variant!

Du trenger få ingredienser og det er en rask prosess. Vips så har du et glass fylt med sukkerfrie, knasende gode mandler!

Annonse

Disse små godsakene er i tillegg til å være sukkerfrie, rike på sunne fettsyrer, samt vitaminer, mineraler og fiber. De kan trygt nytes hver dag hele julen i gjennom, med god samvittighet. Håper det smaker!

LES OGSÅ: Grønnkålsalat – et lettere tilbehør til julematen

Brente mandler

brente mandler sukkerfrie hjemmelaget
Foto: Hanna Dale

Et lite glass

250 g mandler
0,5 dl sukrin gold
2 ss vann
1 klype salt
1 klype vanilje (kan sløyfes)
2 ts kokosolje / smør

LES OGSÅ: Nøttekjeks med smak av jul

Annonse

Fremgangsmåte

Begynn med å riste mandlene på en bakeplate i ovnen i ca 10 minutter på 180 grader.

Smelt sammen sukrin, vann, salt, vanilje og fett i en stekepanne, mens du rører om. Pass på så det ikke brenner seg.

Ha mandlene i stekepannen og la det hele blande seg godt sammen. Hell nøtteblandingen tilbake på bakeplaten, og la det hele avkjøle seg.

Knekk nøttene fra hverandre, før du heller den over på et tett oppbevaringsglass.

LES OGSÅ: Pepperkakegrøt – real julemat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: