Ferie – tid til trening, men hvordan få det til?

Ferie – tid til trening, men hvordan få det til?

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 22.09.15 | Sist redigert: 18.03.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Høstferien står for døren, og for meg er ferietid ensbetydende med dager utenom hverdagens faste rutiner. Og det er jo utrolig deilig! Sove lenge, lange måltider med god mat og god drikke, spontane turer og lange kvelder.

Annonse

Jeg nyter å ha fri. Likevel er jeg avhengig av å trene. Først og fremst for å holde blodsukkeret jevnt. Har jeg fri og skubber alle rutiner til side, vil blodsukkeret gå bananas og føre til nedturer jeg ikke ønsker. Dessuten har jeg enda mer tid til trening når jeg har fri enn til vanlig. Derfor gjør jeg det jeg kan for å få lagt inn en liten økt så å si hver dag i løpet av ferien. Så hvordan får jeg det til?

I løpet av høstferien de siste årene har jeg blant annet dratt på klassisk chartertur. Full rulle; med kø, feriekåte nordmenn, badeglade barn og hæla i taket. Først og fremst er disse feriene for barna. Likevel må vi voksne ha noe pusterom og for meg har det vært treningen. Når vi bestiller er det viktig for meg at hotellet har treningsrom. Jeg kan selvfølgelig løpe ute, men er skeptisk til å løpe ute i varmen alene på ukjente steder. Derfor er mitt beste tips å bestille hotell med treningsfasiliteter dersom du planlegger trening i ferien.

iStock_000073942209_Large

I tillegg har jeg lastet ned og testet ut et par treningsapper. Den jeg likte best er 7 minute workout. Her er deler av programmer gratis, men du kan også betale for oppgradering. Jeg har holdt meg til det som er gratis og det har fungert for mitt behov. Jeg har kjørt det samme programmet fire ganger, slik at økten har vart i 28 minutter. Dette kan fint gjøres på hotellrommet på kvelden når barna sover – og du likevel må sitte inne.

I år går høstferien til Cabo Roig, et sted vi har vært mange ganger de siste årene. Her finnes det treningssenter et stykke unna, men jeg har dessverre ikke mulighet til å trene der siden jeg reiser alene med barna. Derfor har jeg pakket med joggeskoene, og vil prøver å få til en løpetur hver dag. Gode sko er det eneste som skal til uansett om du er i by, fjell eller landlig grunn. I Cabo Roig er jeg godt kjent i området, og føler meg til og med trygg på lengre løpeturer. I tillegg tar jeg med meg magehjulet, treningsmatte og strikker. Med dette enkle utstyret får jeg trent nesten fullverdig i forhold til hvordan jeg trener hjemme.

Det viktigste er at blodsukkeret ikke når topp eller bunn i løpet av ferien. Med jevnlig trening unngår jeg stort sett dette, og ferien blir bedre både for meg og de jeg reiser med. For mange er ferie også å ta ferie fra treningen. Slik er det ikke for meg. Hovedårsaken er at diabetesen blir vanskeligere å regulere dersom jeg i tillegg til uvant døgnrytme og omgivelser, skal droppe treningen.

Annonse

Hva gjør du for å holde et stabilt blodsukker i ferien?

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: