Rødbetesalat med linser & halloumi

Rødbetesalat med linser & halloumi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.08.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Totalt:

Annonse

KH: 69 g

Kcal: 1180

Fordelt på fire personer:

KH: 17,3 g

Kcal: 295

Annonse

Halloumi er en super ost å bruke i salater. På grunn av sin salte smak og høye proteininnhold, er den en super kjøtt-substitutt. Halloumi er nok en ost man enten hater eller elsker, en del synes den er alt for salt og gummiaktig i konsistensen, men jeg synes den er helt nydelig. Spesielt god var den i denne friske salaten, laget med ovnsbakte grønnsaker, linser og avocado. Nydelig alene, eller som tilbehør til annen mat.

halloumisalat4

 

Rødbetesalat med linser & halloumi

4 personer

 • 4 rødbeter
 • 1 rødløk
 • 1 paprika
 • 6 sjampinjong
 • 2 bokser brune eller grønne linser
 • et hode hjertesalat
 • en god neve ruccola
 • 1 avocado
 • 1 stor tomat
 • olivenolje
 • salt + pepper
 • 1 pk / ca 200 g halloumi
 • en neve fersk mynte eller andre krydderurter (kan fint droppes)

halloumisalat2

Slik gjør du det: 

 

Skrell rødbetene, del rødbeter, løk, paprika og sopp i biter og bak i ovnen med litt olje, salt og pepper på 220 grader i ca 20 min. Finhakk hjertesalaten. Vend sammen salat, linser, ovnsbakte grønnsaker, skiver av tomat og avocado. Stek biter eller skiver av halloumi raskt på hver side i en varm, tørr stekepanne. Topp salaten med varm halloumi og fersk mynte eller andre krydderurter etter ønske. Nyt smaken av sommer!

Litt info fra Wikipedia om halloumi: 

Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen så blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: