Rødbetesalat med linser & halloumi

Rødbetesalat med linser & halloumi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.08.15 10:12

Totalt:

Accu-Chek Guide

KH: 69 g

Kcal: 1180

Fordelt på fire personer:

KH: 17,3 g

Kcal: 295

blodsukkermåler, diabetes

Halloumi er en super ost å bruke i salater. På grunn av sin salte smak og høye proteininnhold, er den en super kjøtt-substitutt. Halloumi er nok en ost man enten hater eller elsker, en del synes den er alt for salt og gummiaktig i konsistensen, men jeg synes den er helt nydelig. Spesielt god var den i denne friske salaten, laget med ovnsbakte grønnsaker, linser og avocado. Nydelig alene, eller som tilbehør til annen mat.

halloumisalat4

 

Rødbetesalat med linser & halloumi

4 personer

 • 4 rødbeter
 • 1 rødløk
 • 1 paprika
 • 6 sjampinjong
 • 2 bokser brune eller grønne linser
 • et hode hjertesalat
 • en god neve ruccola
 • 1 avocado
 • 1 stor tomat
 • olivenolje
 • salt + pepper
 • 1 pk / ca 200 g halloumi
 • en neve fersk mynte eller andre krydderurter (kan fint droppes)

halloumisalat2

Slik gjør du det: 

 

Skrell rødbetene, del rødbeter, løk, paprika og sopp i biter og bak i ovnen med litt olje, salt og pepper på 220 grader i ca 20 min. Finhakk hjertesalaten. Vend sammen salat, linser, ovnsbakte grønnsaker, skiver av tomat og avocado. Stek biter eller skiver av halloumi raskt på hver side i en varm, tørr stekepanne. Topp salaten med varm halloumi og fersk mynte eller andre krydderurter etter ønske. Nyt smaken av sommer!

Litt info fra Wikipedia om halloumi: 

Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen så blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.

0/5 (0 Reviews)
Del: