Frokostegg

Frokostegg

Julie Illona Balas
Jeg heter Julie Ilona Balas, er 23 år og bor i Oslo. De fleste kjenner meg som Chiku. Jeg er en selvlært kokk og matentusiast som lever av å jobbe med mat på forskjellig vis. Jeg spiser et kjernesunt kosthold helt uten gluten og er veldig restriktiv på meieriprodukter og sukker. Jeg er opptatt av kvaliteten på maten, og liker å vite hvor den kommer fra og hva den inneholder.
Publisert første gang: 28.03.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Tid: 15 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: lett

Annonse

De dagene jeg faktisk lager en ordentlig frokost får jeg så mye igjen for det, så jeg prøver å bli flinkere. Mitt beste tips for raske, enkle og næringsrike måltider er å koke en stor porsjon quinoa en gang i uken og ha ferdig vasket og revet grønnkål klar i kjøleskapet. Med disse to ingrediensene kan man lage så mye godt. I denne oppskriften bruker jeg langtidsbakte cherrytomater som virkelig løfter et hvert måltid. Lag gjerne en stor porsjon. Disse holder seg lenge i kjøleskap og passer på toppen av omtrent alt!

Ingredienser:

  • 1 håndfull grønnkål
  • 2 egg
  • en neve ferdigkokt quinoa
  • litt revet gruyere eller parmesan
  • salt og pepper etter ønske
  • litt olje til steking
  • en neve langtidsbakte cherrytomater

Fremgangsmåte:

For å lage langtidsbakte cherrytomater trenger du en boks (eller flere!) cherrytomater. Skyll og del tomatene i to. Legg dem med snittsiden opp i en ildfast form. Drypp litt olivenolje over. Strø litt salt og pepper over, og legg gjerne med en timiankvast for ekstra god smak. Stek på 100 grader til de tørker helt inn. Dette tar gjerne et døgn. Det går også an å steke dem på litt høyere temperatur i færre timer. 150 grader i 4-5 timer pleier også å gå, men de blir definitivt best av å langtidsstekes.

For å lage frokosteggene begynner du med å vaske grønnkålen godt og rive bladene av stilken. Varm litt olje i en liten stekepanne og fres grønnkålbladene til de blir mørkegrønne og faller sammen. Knekk eggene oppi og skru ned varmen. Stek til eggene er slik du liker dem. Mot slutten drysser du litt quinoa over og river litt god ost på toppen. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over og server med langtidsbakte tomater.

Annonse

Med vennlig hilsen fra:
Julie Illona Balas

Annonse

Skjermbilde 2015-03-09 kl. 13.07.27

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 0 tilbakemeldinger
Del: