Tips til påskeegg for deg med diabetes

Tips til påskeegg for deg med diabetes

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 10.04.14 | Sist redigert: 05.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Har du familie eller venner med diabetes som du ønsker å gi påskeegg til? Eller kanskje du ønsker å gi et egg til deg selv?

Annonse

Påsken er tiden for storhandel av smågodt, men har du diabetes bør man være forsiktig med sukkerinntaket. Dette betyr imidlertid ikke at du må stå over hele påskeegget. Her kommer noen tips til å fylle påskeegget med masse godt som ikke påvirker blodsukkeret i like stor grad som vanlige påskeegg.

Her på Lev med Diabetes har vi valgt å fylle påskeegget med følgende:

  • Den lille nøttefabrikken – Special
  • Kongeblanding fra Nøtts
  • V6 Junior tyggegummi
  • Atkins Melkesjokolade
  • Dent Oi drops
  • Läkerol drops
  • Sukkerfri sjokolade fra Cavalier søtet med stevia
  • Sørlandschips – i farta nøtteblanding

Det finnes mye du kan fylle påskeegget med, her er noen forslag:

Nøtter

Nøtter er fri for sukker og kan være et supert alternativ til godterier i påskeegget. Nøttene  med minst karbohydrater er pekannøtter, makadamianøtter, valnøtter og paranøtter. Pass på å velge de nøtteblandingene som ikke er tilsatt sukker – og husk at tørkede bær inneholder mye fruktsukker!

Annonse

Sukkerfri sjokolade

Det finnes flere varianter av sukkerfri sjokolade. Disse får du normalt kjøpt i helsekostbuikker eller i de store matbutikkene. Mørk sjokolade inneholder også mindre sukker enn de lysere variantene. Om påskeegget er til en voksen så finnes det også mange gode sjokolade-barer uten sukker man kan legge i.

Sukkerfritt godteri

Det er mye sukkerfritt godteri å velge i. Dette godiset er som regel ikke så bra for magen, så ikke fyll på for mye av dette. Sukkerfritt godteri som drops og tyggegummi finner du i matbutikken eller på apoteket.

Hjemmelaget sukkerfri konfekt

Caroline Berg Eriksen har lagt ut flere fine oppskrifter på sukkerfritt påskegodt du kan lage hjemme. Oppskriftene finner du på hennes blogg Fotballfrue.

Foto: Fotballfrue.no

Hva har du i påskeegget?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: