Crispy glutenfrie knekkebrød

Crispy glutenfrie knekkebrød

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 15.02.14 | Sist redigert: 02.06.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hei alle sammen. Her kommer mitt første innlegg på Lev med diabetes 🙂

Annonse

En god frokost er en god start på dagen.  Jeg pleier vanligvis å spise omelett til frokost,  men her om dagen følte jeg for å bake noe, så da hørtes grove, glutenfrie knekkebrød godt ut! 🙂 De ble utrolig sprø, samtidig som de var litt «seige» i midten – en kjempe god kombinasjon!

Syns faktisk de ble så gode og søte at jeg spiste de som «kjeks» til lett-isen senere på kvelden 😀

Ingrediensene du trenger er:

  • 4 dl Toro’s glutenfrie lyse melblanding
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 2 ss hempfrø (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 1-2 ss Akasie honning
  • 5-6 dl vann

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og honning. Rør godt sammen med en slikkepott.

Jeg puttet litt hempfrø i blandingen, siden hempfrø gir en god smak og inneholder de essensielle aminosyrene kroppen trenger.

Annonse

Fordel røra på to og smør utover to bakepapir med slikkepotten. Jeg lagde de ganske tynne og lot det være litt plass igjen rundt bakepapiret. Da blir de nemlig gode og sprøe i kantene! 🙂

Legg knekkebrødene over på stekebrettene og del opp i passende størrelser med pizzahjul.

Stek på 170 grader på varmluft i 40 min. Jeg satt et brett nederst og et øverst, og byttet plass på disse etter ca. 20 min. Når de er brune og gyldne i kantene er de ferdige!

La knekkebrødene avkjøles på rist og bryt opp.

Server med godt pålegg og nyt morgenen!

Fire knekkebrød inneholder rundt 30 g karbohydrater, så til dette satt jeg 3 enheter insulin.

Jeg tenkte å skrive et innlegg om cøliaki og hva det det innebærer snart. Grunnen til at jeg ikke har skrevet så mye om dette før er fordi jeg spiser et naturlig, glutenfritt kosthold. Det er kun på lørdagene jeg eventuelt spiser mel, brød, pasta osv. Men jeg har masse tips og oppskrifter å komme med, så det skal jeg dele med dere 🙂

I mellomtiden må dere gjerne besøke bloggen min på www.odavaar.com

knekke02 knekke03

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
3/5 2 tilbakemeldinger
Del: