Høstens utfordring

Høstens utfordring

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 05.09.24

De siste månedene har jeg vært dårlig på å trene og pushe meg selv. Det skal jeg gjøre noe med.

Hvis jeg trener regelmessig så er blodsukkeret mye enklere og ha kontroll på. Det beste for meg er å trene på morgenen. Da er det enklere å holde blodsukkeret stabilt gjennom hele dagen. Jeg har også mest energi på morgenen og det er perfekt for trening. Men man skal ha litt stamina for å trene før jobb, og det er fint å satse på en kombinasjon.

Annonse

Jeg vil komme i bedre form og ha bedre rutine på treningen min. Trening gir overskudd og er viktig både for kropp og sjel. Jeg har satt meg som mål å komme i bedre form til høsten og har forberedt noen tiltak jeg håper skal bidra til bedre form og treningsglede. Blodsukkeret vil også ha stor glede av disse endringene.

Ny aktivitetsklokke

Jeg har brukt pulsklokke/aktivitetsklokke i mange år. Ikke de dyreste modellene, men klokker som gir meg en viss oversikt over hvor mye jeg beveger meg i løpet av en dag. Nå har jeg kjøpt en som er litt mer avansert og som jeg også kan få opp blodsukkeret på hvis jeg ønsker. På den nye klokka er det mange funksjoner som jeg håper kan motivere meg. I tillegg til å logge aktivitet, får jeg innblikk i søvnkvalitet, puls, energi og kaloriforbruk. Det er mange flere funksjoner og jeg tror dette blir et morsomt verktøy fremover.

LES OGSÅ: 7 øvelser du kan gjøre når du ser på tv

Treningsstudio

Jeg har et lite treningshjørne hjemme med tredemølle og enkelt utstyr til styrketrening. Det fungerer godt, men jeg har i tillegg meldt meg inn på treningsstudio. Jeg har gått noen ganger tidligere i år og kjenner at det gir meg motivasjon til å pushe meg selv mer. Å se andre trene og svette inspirerer meg til å gjøre det samme. På treningsstudio er det også flere apparater og utstyr enn det jeg har hjemme slik at treningen kan bli mer variert. Jeg har både en sønn og en søster som trener på samme studio så det kan også bli en sosial greie.

Halvmaraton?

Jeg har tidligere løpt halvmaraton og andre løp. Det er noen år siden, men å melde seg på et løp motiverer. Jeg har som mål og løpe maraton det året jeg fyller 50 år (i 2025) men har også lyst til å løpe et løp i år. Nå er jeg ikke i god nok form til å gjennomføre et halvmaraton, men jeg har lyst til å komme tilbake til den formen. Kanskje vil det å melde seg på et løp gi meg motivasjon til å trene mer regelmessig og hardere?

Annonse

LES OGSÅ: Har treningsrutinen sklidd ut? Fortvil ikke

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: