![Hverdags-is med smak av brunost!](https://levmeddiabetes.no/content/uploads/2024/06/Hverdagsis3-1320x600.jpg)
Hverdags-is med smak av brunost!
Karbohydrater: 6 gram per porsjon (uten garnityr)
Fiber: 0 gram per porsjon (uten garnityr)
I denne hverdags-isen basert på cottage cheese har jeg tilsatt litt brunost for en rund og karamellaktig smak – det kan virkelig anbefales!
Har du fått med deg trenden med å bruke cottage cheese til å lage alle mulige, deilige salte og søte retter?
Denne ferskosten er nemlig veldig allsidig med sin milde smak, og er dessuten både en mager og proteinrik kilde til kalsium. I denne isen har jeg tilsatt litt brunost for en rund og karamellaktig smak – det kan virkelig anbefales!
PRØV OGSÅ: Superenkel yoghurtis med jordbær
Ingredienser
Til 4 porsjoner is trenger du:
1 boks cottage cheese (400 gram)
4 dl valgfri melk, jeg brukte usøtet soyadrikk
Søtning tilsvarende 4 ss sukker
40 gram brunost
Friske bær eller annen topping etter ønske
![Hverdags-is](https://levmeddiabetes.no/content/uploads/2024/06/Hverdagsis-640x473.jpg)
Fremgangsmåte
1. Varm melken og smelt brunosten oppi. Sett til side og la den avkjøles litt.
2. Ha brunostmelken, søtning og cottage cheese i en blender og la den gå helt til blandingen er helt glatt – altså ikke noe kornete i kosistensen.
3. Dersom du bruker iskremmaskin: hell blandingen i maskinen og kjør til isen har ca. softis-konsistens.
4. Dersom du ikke har iskremmaskin, kan du helle blandingen over i en boks og sette den fryseren. OBS: rør godt og skrap ned fra sidene av boksen hvert 20-30 min i 2-3 timer før du serverer. Frysetid vil avhenge av hvor stor boks du fryser isen i.
5. Fordel i dessertskåler, topp med det du liker og nyt!
PRØV OGSÅ: Frisk sitronpudding servert i sitronskall
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.