Accu-Chek Aviva Expert: En ny bolusrådgiver for personer på insulinpennbehandling

Accu-Chek Aviva Expert: En ny bolusrådgiver for personer på insulinpennbehandling

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 10.11.14 | Sist redigert: 01.04.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I de to siste artiklene i denne artikkelserien har vi satt fokus på utfordringene med å beregne riktig insulindose til måltider og ved korreksjoner. Vi har også vist til at en bolusrådgiver kan bidra til bedre glykemisk kontroll og økt behandlingstilfredshet. En bolusrådgiver er et verktøy som gir deg råd om hvor mye insulin du bør sette til måltider og for å korrigere for høyt blodsukker.

Annonse

I denne artikkelen presenterer vi en bolusrådgiver som nå er tilgjengelig i Norge. I motsetning til bolusrådgiverne integrert i insulinpumper som har vært tilgjengelige på markedet en stund, er rådgiveren vi presenterer her laget for personer som går på insulinpennbehandling. Produktet er altså laget for å gi et tilbud også til de som ikke benytter insulinpumpe.

Accu-Chek Aviva Expert er en bolusrådgiver og et blodsukkerapparat som hjelper deg å bli mer fortrolig med din beregning av insulindose. Se video her for å lære mer om apparatet:

Apparatet må stilles inn med blant annet målområde, insulinsensitivitet og karbohydratforhold. Når det er gjort er det kun karbohydratene som skal telles for at du kan få et råd om hvor mye insulin du bør sette.

Så enkelt er det å få et bolusråd fra Accu-Chek Aviva Expert:

AC Aviva Expert 1-2-3-4

Det er noen forutsetninger for å kunne bruke dette apparatet. Det langtidsvirkende insulinet du går på må være riktig dosert, og det optimale er at du har en av de langtidsvirkende insulinanalogene. Videre er det også viktig at du er motivert for å telle karbohydrater til måltidene. Opplæring i hvordan telle karbohydrater kan du få via helsepersonell på sykehuset. Dersom dette er på plass kan Accu-Chek Aviva Expert bidra til en bedre behandling for deg.

Annonse

ACAvivaExpert_norsk_skjermbildeDu kan lese mer om apparatet på produktsidene til Accu-Chek. Dersom du har spørsmål om bolusrådgiveren kan du ringe Accu-Chek Kundesenter på tlf. 815 00 510, eller be om å bli oppringt ved å fylle ut dette skjemaet. Alternativt kan du sende e-post til no.accuchek@roche.com.

Bolusrådgiveren er kun tilgjengelig via helsepersonell på sykehus. Spør etter det hos din diabetessykepleier/lege. Apparatet bruker teststrimlene Accu-Chek Aviva Glucose, som er på blå resept.

I neste og siste del i denne artikkelserien skal vi vise til meget positive resultater fra flere studier og undersøkelser som er gjort på Accu-Chek Aviva Expert. 

Hvordan kan dette verktøyet bidra i din hverdag?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: