Saftige, sukkerfrie kanelsnurrer
Karbohydrater per bolle: 19 gram
Fiber per bolle: 2 gram
Jeg tror jeg enda ikke har møtt et menneske som ikke liker de deilige hvetebollene med kanelfyll i svingene – og det kan jeg godt forstå!
For meg er kanelboller nesten uslåelig som gjærbakst, og titt og ofte lager jeg en litt sunnere versjon, slik at jeg kan unne med en bolle når søtsuget melder seg en kveld midt i uka. Anbefaler virkelig å teste disse, da de leverer både på smak og saftighet.
Dette trenger du til 16 boller:
80 gram sukrin gold (eller 40 gram sukrin+)
50 gram smør, mykt
2 dl lettmelk
150 gram mager kesam
1 egg
25 gram gjær (eller ½ pose tørrgjær)
½ ts salt
1 ts kardemomme
150 gram havremel
300 gram hvetemel
1 egg til pensling
50 gram smør, mykt
80 gram sukrin gold
2 ss kanel
PRØV OGSÅ: Bringebærdessert uten tilsatt sukker
Slik gjør du:
1) Varm melken til ca. 38 grader. Visp inn kesam, egg, salt, kardemomme, sukrin og gjær.
2) Ha oppi begge typer mel (hold igjen litt hvetemel til justering) og elt i 5-10 minutter.
3) Tilsett mykt smør i terninger og elt videre i 5 minutter til. Juster med resten av melet dersom det er nødvendig.
4) La deigen heve til ca. dobbel størrelse et lunt sted (30-60 min).
5) Rør mykt smør, sukrin og kanel mykt.
6) Kjevle deigen ut til et rektangel, smør på kanel- og sukrin blandingen og rull sammen.
7) Del i 16 emner, legg dem på et stekebrett (gjerne med enden på snurren gjemt under den) og la bollene etterheve i 20-30 minutter.
8) Mens du venter forvarmer du stekeovnen til 200 grader – og når bollene er ferdig etterhevet, pensles de med egg og stekes i 10-12 min (følg med).
9) La snurrene avkjøles på rist! Kan fint fryses når de er helt avkjølt.
PRØV OGSÅ: Blåbærmuffins uten tilsatt sukker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.