Pannestekt ørret med gratinerte squashruller
Karbohydrater per porsjon: 12 gram
Fiber per porsjon: 4 gram
En smaksrik og deilig middagsrett, som samtidig har et relativt lavt innhold av karbohydrater.
Squash er virkelig en allsidig grønnsak, og her blir den spilt god av to oster og en deilig tomatsaus. Nam!
Dette trenger du:
Til 4 porsjoner
4 ørretfileter
Litt smør
1 bunt asparges
2 squash
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 ss olje
1 boks hakkede tomater
100 g tomatpuré
1 ts paprikapulver
1 klype chilipulver
Salt og pepper
200 gram fetaost
50 gram revet parmesan
PRØV OGSÅ: Salat med bakt laks og sennepsdressing
Slik gjør du:
1) Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skjær squashene i tynne skiver og fordel på to stekebrett. Stek i 5 min, slik at squashen blir myk nok til å rulles. Dersom du har noe squash til overs hakker du denne og tilsetter tomatsausen.
2) Hakk løk og hvitløk og surr i oljen. Tilsett krydderet, samt evt. squash. Når grønnsakene er myke tilsettes hakkede tomater og tomatpuré. Kok til sausen tykner.
3) Rull hver av squashskivene med litt smuldret feta inni. Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsausen og sett squashrullene oppi sausen. Strø parmesan over og sett inn i ovnen igjen i ca. 15 min.
4) Stek ørreten i litt smør og kok asparges i saltet vann i ca. 3 min. Server!
PRØV OGSÅ: Pasta med tomat, feta og kylling
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.