Glutenfritt pandabrød med mandelmel
Publisert første gang: 26.04.14
| Sist redigert: 14.09.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Deilig mandel- og amaranthbrød uten korn, gjær, gluten og melkeprodukter. Dette brødet har en lett naturlig sødme og er kjempefint til matpakken. Jeg steker det i en rund form, så det minner litt om pandabrød i formen. Er så godt med slike runde brød 😀
Ingrediener
- 4 egg
- 270g mandelmel
- 30g amaranth mel*
- 1 ts salt
- 1 ts natron
- 1 ss olje
- 1 – 1.5 dl vann
*Amaranth mel får du kjøpt i helsekost, men du kan også bytte ut dette melet med en annen variant om du ønsker: tapioca mel, rismel, kanut(glutenholding) eller speltmel(glutenholdig)
Fremgangsmåte
- Pisk sammen eggene med vann
- Bland sammen alt det tørre i en bolle
- Tilsett eggeblandingen til det tørre
- Bland alt sammen
- Tilsett olje og rør til du får en jevn røre
- Smør en form (slik at bakepapiret setter seg fast). Jeg bruker en rund form eller brødform på 25×30 cm
- Legg så i bakepapiret og smør bakepapiret godt og hell i røren
- Stek på 170 grader i ca 45 minutter
- La brødet avkjøles før du tar det ut fra formen
Dette brødet er kjempegodt med nøttesmør, syltetøy og ost!
Levert av Lovelyliller.com
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.