Oppskrift på krydret gresskarsuppe
Karbohydrat: ca. 4 gram (varierer etter størrelsen på grønnsakene som ikke er målt i vekt)
Nå er det straks tid for Halloween. Hva med å lage noe godt av selve symbolet på Halloween – eller allehelgensaften – nemlig gresskar?
Selve symbolet på Halloween. Her får du oppskrift på en smakfull, mager og næringsrik suppe. Tradisjonelt serverer vi gjerne brød til suppe, men mange av dere med diabetes har kuttet ned på brød for å ha bedre kontroll på blodsukkeret. Vil du et mer mettende måltid uten å måtte spise brød, kan du for eksempel steke litt kylling og ha oppi.
Ingredienser
- 500 g gresskar
- 4 gulrøtter
- 2-3 hvitløksfedd
- 1 stor løk
- 1/2 chili (gjerne uten frø)
- 1 L kyllingkraft (ev. 1 L vann og kyllingbuljong)
- 1-2 dl helmelk (ev. lettmelk)
- 2 cm av en fersk ingefær
- salt og pepper etter smak
- Smør/olje til steking
- Valgfritt tilbehør, f.eks. rømme, stekt kyllingfilet i biter og paprika
NB! Det finnes mange forskjellige typer gresskar. Noen av de er såkalte pyntegresskar, de er ikke så egnede for matlaging. Spør i butikken dersom du er usikker.
Slik gjør du
- Rens gresskaret og skjær i biter (kun det faste fruktkjøttet brukes, ikke frøene).
- Skrell og kutt gulrøtter, ingefær, hvitløksfedd og løk.
- Del den halve chilien i to og skrap ut frøene (ev. behold de om du vil ha en sterkere suppe).
- Smelt smør på middels varme i en vid kasserolle, ha i løk, hvitløk, chili og ingefær, surr noen minutter.
- Ha i gulrøtter og gresskar, deretter heller du på kraft til det dekker grønnsakene.
- La suppa småkoke 20-25 minutter, før du kjører den jevn med stavmikser.
- Smak til med salt, pepper og koriander.
Tips! Rett før servering kan du legge i en liten klatt rømme og litt hakket paprika. Det både smaker og ser godt ut.
God middag og en skrekkelig fin halloween 🙂
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.