Foto: Andrea Jensen Moth.
Middag
Squash- og gresskarsuppe med eple
Dette er en skikkelig høstsuppe og det passer perfekt nå som temperaturen kryper nedover gradestokken og bladene på trærne skifter farge.
Karbohydrater per porsjon: 15 gram
Fiber per porsjon: 6 gram
Suppen er laget på ovnsstekte grønnsaker, hvilket gir den en dypere og rikere smak enn ved koking av grønnsakene. Med ristede, spicy gresskarkjerner som topping, blir det en ordentlig god middag!
PRØV OGSÅ: Asiatisk fiskegryte med rød curry
Ingredients
Til en stor kjele (4 porsjoner):
1 lite hokkaidogresskar (ca. 500 gram fruktkjøtt uten skall og frø)
1 squash
2 rødløk
3 fedd hvitløk
1 stort eple
2 ss olje
3 dl matfløte
1 terning grønnsaksbuljong
Salt, pepper
Vann til rett konsistens
Topping:
Gresskarkjerner
Chiliolje (eller vanlig olivenolje)
Havsalt
Stekt kylling, dersom ønskelig
Litt ekstra chiliolje, dersom ønskelig
1 lite hokkaidogresskar (ca. 500 gram fruktkjøtt uten skall og frø)
1 squash
2 rødløk
3 fedd hvitløk
1 stort eple
2 ss olje
3 dl matfløte
1 terning grønnsaksbuljong
Salt, pepper
Vann til rett konsistens
Topping:
Gresskarkjerner
Chiliolje (eller vanlig olivenolje)
Havsalt
Stekt kylling, dersom ønskelig
Litt ekstra chiliolje, dersom ønskelig
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

