
Foto: Andrea Jensen Moth.
Oppskrifter
Rabarbragrøt med vanilje – uten tilsatt sukker
Dette er en oppskrift på en deilig dessert, nemlig den gode gamle rabarbragrøten, bare uten tilsatt sukker og dermed mer vennlig mot blodsukkeret.
Karbohydrater per porsjon: 4 gram
Fiber per porsjon: 4 gram
Rabarbraen i seg selv er veldig rik på kostfiber, og er dermed gunstig for fordøyelsen. Server grøten med fløte eller vaniljesaus (kok selv dersom du ønsker å bruke alternativ søtning) og gjerne noen hakkede nøtter på toppen for litt krønsj!
Håper det smaker!
Ingredients
6 porsjoner
600 gram rabarbrastilker
3 dl vann (litt mer om nødvendig)
1 ss maisstivelse eller potetmel
Frøene fra ½ vaniljestang
1 dl Sukrin gold (eller annen søtning tilsvarende 1 dl sukker)
2 ts Natreendråper (eller annen tilsvarende søtning)
600 gram rabarbrastilker
3 dl vann (litt mer om nødvendig)
1 ss maisstivelse eller potetmel
Frøene fra ½ vaniljestang
1 dl Sukrin gold (eller annen søtning tilsvarende 1 dl sukker)
2 ts Natreendråper (eller annen tilsvarende søtning)
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.