Lakseform med tomatpesto
Karbohydrater per porsjon: 33 gram
Fiber: 7 gram
Denne retten er en perfekt hverdagsmiddag som er både næringsrik og lett å lage.
Lakseform med tomatpesto er en middagsrett som lager seg selv i ovnen. Hvor mye karbohydrater retten får per porsjon, avhenger av hva du foretrekker å servere den med. Jeg liker aller best å servere denne med salat og quinoa som denne oppskriften tar utgangspunkt i, men det fungerer også helt topp med fullkornsris, pasta eller med kun en grønn salat ved siden av.
PRØV OGSÅ: Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker
Ingredienser
1 porsjon
1 laksefilet a 125 g
1 ss rød pesto
½ søtpotet
15 stykk cherrytomater
½ squash
1 ss olivenolje
salt + pepper
salat og quinoa til servering (etter ønske)
PRØV OGSÅ: Torskecurry i form
Fremgangsmåte
1. Del søtpotet og squash i mellomstore biter, og plasser i en ildfast form sammen med laks og cherrytomater.
2. Smør pesto over laksen, og ringle olje og krydder over grønnsakene.
3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene og fisken er gjennomstekt.
4. Server med ønsket tilbehør.
PRØV OGSÅ: Tunfiskburgere med sennepsdressing
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.