SUP med insulinpumpe

SUP med insulinpumpe

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 03.09.22

En av favorittaktivitetene til mannen min og meg om sommeren er å dra ut på padletur med vår SUP (stand up paddleboard).

Vi har hvert vårt kombobrett som vi kan gjøre om til en SUP-kajakk, altså at vi monterer et sete og omgjør padleåren til en dobbel-åre. Noen lurer kanskje på hvordan det er å kombinere denne aktiviteten med det å ha diabetes, så jeg tenkte derfor å dele min erfaring med dette.

Annonse

Vanntett insulinpumpe

Jeg bruker insulinpumpe, og den er vanntett (til en viss grad). Hvis jeg skal bade, kobler jeg fra pumpen. Men når jeg kun er ute og padler er det helt innenfor å ha den tilkoblet hele tiden. Vi drar som regel ut på vannet kun når det er helt rolig og stille, så jeg blir veldig sjelden våt fra hoftene og opp (jeg oppbevarer vanligvis pumpen på trusekanten eller BH’ en). Om det blir noen dråper, er ikke det noe problem for pumpen uansett.

Oppbevaring av utstyr

Jeg har alltid med meg en liten vanntett ryggsekk (en vanntett pose med lukkemekanisme vil også fungere), som jeg fester til stroppene foran på brettet. Her oppbevarer jeg følingsmat, vann, blodsukkermåler og ekstra diabetesutstyr hvis vi skal på en lengre tur.

Erfaringen min er at padlebrettet er svært stabilt. Det avhenger så klart av hvilken brett-type/modell man har, samt hvor rolig vannet er og erfaring. Men personlig har jeg aldri hatt noe problem med å oppbevare utstyr på selve brettet. I tillegg har setet en rygglomme. Her er det også kjekt å kunne oppbevare følingsmat slik at det er lett tilgjengelig.

LES OGSÅ: En klassisk og effektiv kondisjonsøkt

Nok følingsmat!

Det er viktig, og pålagt, å bruke redningsvest når man padler med padlebrett. Og vær oppmerksom på egne begrensninger før du begir deg ut på tur. Ha god kontroll på blodsukkeret før og under turen, og vær sikker på at du har med deg nok følingsmat. Ute på vannet er det ikke mye hjelp å få hvis uhellet først skulle være ute og lavt blodsukker oppstår. Så sørg for at du pakker med deg mer enn nok følingsmat, og litt ekstra. Jeg pakker alltid med følingsmat som ikke smelter, for eksempel lakris eller geléfrukter. Sukkerholdig saft kan også være lurt å ha med for å få i seg både nok væske og karbohydrater.

Annonse

Hva er din erfaring med SUP og diabetes?

LES OGSÅ: Slik kommer du igang med kondisjonstrening

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: