Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing
Karbohydrater per porsjon: 27 gram
Fiber: 10 gram
En lun gresskarsalat med bakte rotgrønnsaker er et måltid som gjør seg godt hele året.
Denne salaten passer både til lunsj og som tilbehør til middag. Bytt gjerne ut gresskar og kålrabi med andre grønnsaker om du ønsker det. Her passer det også supert med både sellerirot, søtpotet og beter.
PRØV OGSÅ: Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker
Ingredienser
2 porsjoner
½ mellomstort gresskar
1 liten kålrot
2 ss olivenolje
¼ ts paprikakrydder
salt og pepper
ca 30 g nøtter, feks valnøtter og/eller hasselnøtter
tre gode never ruccola eller annen bladsalat etter ønske
½ granateple
Dressing:
2 ss tahini
2 ss grov sennep
1 ss hvitvinseddik
1 ts honning
Pepper
kokende vann til jevn konsistens
PRØV OGSÅ: Nudelsalat med sprøstekt tofu
Fremgangsmåte
- Skrell rotgrønnsakene og del i mellomstore biter.
- Ha grønnsakene i en ildfast form eller på en bakeplate, og ringle over olje og krydder.
- Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er møre.
- Vend sammen alle ingrediensene til dressingen. Tahini tykner med syre, så spe med vann til du har en jevn konsistens.
- Rist nøtter i tørr panne.
- Rens granateple.
- Ha salat på et fat, topp med bakte grønnsaker, ristede nøtter, granateplekjerner og dressing ved servering.
PRØV OGSÅ: Rotsalat med egg og tahini
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.