Pirog med kjøttdeig og ost
Karbohydrater: 30 i hele pirogen
Pirog er bakverk basert på gjærdeig eller butterdeig. Men det går fint å lage den/de på lavkarbo-vis også. Jeg synes det ble et bra resultat, og det smakte godt 🙂 Jeg valgte å lage en stor pirog, men du må selvfølgelig dele deigen opp i flere deler og få flere små piroger.
Dette trenger du:
DEIG:
- 50 gram smør
- 250 gram malte mandler
- 1 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ts Xanhtan gum
- 25 gram sesam mel
- sesam mel til utkjevling
- olje til pensling
FYLL:
- 200 gram revet ost (eller i små terninger)
- 200 gram kjøttdeig
- 80 gram løk
- krydder etter smak (salt, pepper, chili, hvitløk
- 50 gram tomatsaus
Slik gjør du:
DEIG:
- Kjør smør, mandelmel, vann, salt, Xanthan gum i en kjøkkenmaskin med kniv til en fin deig.
- Trykk eller kjevle deigen ut på et bakepapir som ligger på et stekebrett (bruk sesam mel til å kjevle ut deigen). Jeg klarte fint å få pizzastørrelse på den uten å bruke kjevle (trykket flat med hendene). Velger du det så pensle litt bakepapir med olje. Bruk den siden med olje på deigen som et lag mellom deigen og kjevlen. Da henger ikke alt seg fast på kjevlen din. Når du er fornøyd med størrelsen på pirogen, kan du begynne å tilsette fyllet. Dette blir jo EN stor pirog.
Tomatsaus får du ved å kjøre tomaten i en blender eller bruke en stavmikser.
Smør bunnen med tomatsaus og oregano eller ønsket krydder. Stek kjøttdeig og løk. Tilsett så blandingen sammen med ost på halve pirogen. Brett så den den delen som ikke har fyll på seg over den andre.
Trykk kantene sammen med en gaffel. (dypp gaffelen gjerne i vann mens du holder på, da henger den ikke fast) Sprekker deigen mens du holder på, så fukt hendene med vann og stryk deigen fint sammen. Pensle til slutt med olje på lokket.
Stekes på 200 grader i ca. 30 min.
Her er den delt opp og klar for lunsjboksen min.
For flere oppskrifter, se: www.mintype1mat.no
PRØV GJERNE: Ovnsbakt pannekake med ost og grønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.