Tør å be om hjelp når du trenger det
Mange kvier seg for å be om hjelp, men i noen tilfeller kan det være forskjellen på liv og død!
Jeg hadde nylig en opplevelse i USA som jeg sent vil glemme.
Jeg var ute og snorklet langs kysten i San Diego. Jeg var ikke spesielt langt fra stranden, kanskje 15-20 meter ut, men det var allikevel ganske dypt der jeg svømte.
Mens jeg snorkler hører jeg et rop. Jeg ser opp fra vannet og oppdager en mann som svømmer febrilsk og roper: «Help, help!» Jeg roper tilbake: «Are you okay?!» mens jeg svømmer mot han.
Han klarte ikke å prate ordentlig, men da vi nådde hverandre tok jeg hånden hans og vi svømte inn mot land. Mannen min kom oss i møte og hjalp den ukjente mannen resten av stykket. Når han fikk fotfeste fortalte han oss at han ikke fikk puste.
Han hadde sannsynligvis svelget mye vann og derfor, sammen med panikken, strevet med å holde seg flytende.
LES OGSÅ: Det er lov å be om hjelp
Vi vil ikke være til bry
Poenget med denne historien er at det er utrolig viktig å tørre å be om hjelp. Jeg har hørt at flertallet av de som drukner ikke roper om hjelp. Og jeg tviler ikke et sekund på at det samme gjelder mange andre.
Jeg tror veldig mange i samfunnet, for eksempel oss med diabetes eller mennesker med psykiske behov, ikke tør å be om det. Vi vil ikke virke svake eller være til bry.
Det er normalt å trenge hjelp
Jeg er sikker på at det flere enn meg som sliter med høyt blodsukker, og som ikke tør å prate med noen om det. Jeg er sikker på at flere av oss har følingsangst, men ikke har noen å dele det med som forstår.
Jeg er sikker på at flere av oss har hatt mørke tanker, men holder det stengt inne. Jeg vil at du skal vite at dette er helt normalt. Flertallet av oss trenger faktisk hjelp.
LES OGSÅ: Få motivasjon til å takle hverdagen med diabetes
Tør og spørre
Jeg er glad for at jeg fikk hjelpe mannen i denne historien. Jeg er glad for at han turte å spørre om hjelp. Jeg vil at du også skal be om hjelp når du trenger det – det kan være forskjellen på liv og død. Gjelder det blodsukkerkontroll, psykiske problemer eller andre ting – noen vil høre deg og noen VIL hjelpe deg.
LES OGSÅ: Diabetesen gir meg større mestringsfølelse
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.