Speilegg i løk

Speilegg i løk

Nussara Guldberg
Blogger mest om mat, litt reise og om andre inspirasjoner. Ha et riktig og variert kosthold er viktig for å få hverdager til å fungere så bra som mulig, men det skal være enkelt, kjapt og sunt. Liker variere med fisk, kjøtt, skalldyr og vegetariske retter, og elsker å eksperimentere med f.eks. asiatiske eller andre eksotiske smaker.
Publisert første gang: 05.06.15 10:37

Her er et lite tips til variasjon på speileggene som du kan også fint servere på for eksempel quinoasalater. Egg er kjent for å ha et høyt innhold av proteiner og passer perfekt både til frokost og lunsj, og i tillegg kan enkelt tas med på tur enten på marka eller til fjells. Pass på å bruke store løk slik at du får nok plass til egg.

Gratis mySugr

Tid: 15 minutter

Karbohydrat per porsjon: 6 g

Porsjoner: 2

  • 1/2 gul eller rød løk
  • 3 egg
  • 1 ss smør, usaltet
  • Et lite klype salt og pepper
  • Et lite klype paprikapulver
  • Urter etter ønske

Slik gjør du det:

CGM
  1. Del løk i to og bruk løkringene av et av de ytterste lagene på løken og bør være høye. Smelt smør i pannen på over middels varme til det skummer og brun løkringene med største ringen ned først. Når du snur de, kan du knekke egg i løkringene.
  2. Eggene utvider seg litt under steking så det er fint om egg ikke fyller seg helt opp til kanten. Stek videre på lav varme til eggehviten stivner og ha på lokk på pannen på slutten av steketiden til eggehvite på toppen også stivner.
  3. Dryss over med litt salt, pepper og paprikapulver. Pynt også gjerne med friske urter som gressløk.
0/5 (0 Reviews)
Del: