Vårsalat med jordbær

Vårsalat med jordbær

Julie Illona Balas
Jeg heter Julie Ilona Balas, er 23 år og bor i Oslo. De fleste kjenner meg som Chiku. Jeg er en selvlært kokk og matentusiast som lever av å jobbe med mat på forskjellig vis. Jeg spiser et kjernesunt kosthold helt uten gluten og er veldig restriktiv på meieriprodukter og sukker. Jeg er opptatt av kvaliteten på maten, og liker å vite hvor den kommer fra og hva den inneholder.
Publisert første gang: 24.04.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Porsjoner: 4

Annonse

Tid: 30 minutter

Vanskelighetsgrad: lett

Ingredienser:

  • 1 pakke rød ekebladsalat
  • 1 pakke ruccola
  • 1 kurv jordbær
  • 1 bøffelmozzarella
  • 200 g spekeskinke
  • 1 bunt grønn asparges
  • 2 avokado
  • 20 blader basilikum
  • 5 ss olivenolje
  • 1/2 sitron

Fremgangsmåte:

Start med å tilberede aspargesen. Knekk av den nederste delen av stilken og skrell eventuelt bort litt av skallet nederst. Del aspargesen i tre og kok dem i 3-4 minutter på damprist. Legg dem over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Tørk dem på litt kjøkkenpapir.

Annonse

Vask og tørk salaten og ha det over i en stor serveringsbolle. Skyll jordbærene godt, fjern stilken og del dem i fire. Del avokadoen i mindre biter. Kutt eller riv mozzarellaen i biter. Riv spekeskinken i passelige biter. Tilsett alle ingrediensene sammen med aspargesen.

Bland salaten godt sammen og lag en dressing av en klunk god olivenolje, finhakket basilikum og saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper på salaten. Jeg synes denne salaten er god med kun sitronolivenolje og basilikum, men det passer også bra med balsamico på eller en god sennepsvinaigrette.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: