Fargerik vårsalat

Fargerik vårsalat

Julie Illona Balas
Jeg heter Julie Ilona Balas, er 23 år og bor i Oslo. De fleste kjenner meg som Chiku. Jeg er en selvlært kokk og matentusiast som lever av å jobbe med mat på forskjellig vis. Jeg spiser et kjernesunt kosthold helt uten gluten og er veldig restriktiv på meieriprodukter og sukker. Jeg er opptatt av kvaliteten på maten, og liker å vite hvor den kommer fra og hva den inneholder.
Publisert første gang: 20.03.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2
Vanskelighetsgrad: Middels

Annonse

Ingredienser til salat:

 • 1/2 søtpotet
 • 1/2 sitron
 • Chili, salt og pepper
 • 1 ss olivenolje
 • 1/4 brokkoli
 • 1 neve grønnkålblader
 • 1/2 boks kikerter
 • 40 g fetaost
 • 1/2 granateple

Tahinidressing:

 • 1 ss tahini
 • 1 ss olivenolje
 • 3 ss kaldt vann
 • 1/2 sitron
 • 1 ts honning
 • litt chili, salt og pepper

Fremgangsmåte:
Start med å lage dressingen så den får satt seg litt. Visp sammen tahini, olivenolje, honning, chili, salt og pepper før du sper på med vann og sitronsaft. Blir den for tynn har du i litt mer tahini, og blir den for tjukk har du i litt mer vann. La dressingen stå kaldt før du skal spise den. Jeg elsker tahinidressing og lager gjerne en stor porsjon jeg har klar i kjøleskapet. Den holder seg leeenge. Bare rist den sammen igjen om den har skilt seg litt.

Del søtpoteten i terninger og vend terningene i olivenolje, salt, pepper og chili. Jeg synes det er vanskelig å sette mål på krydder siden dette er så individuelt. Smak til selv og bruk så mye du vanligvis ville gjort. Hell søtpotetterningene utover et stekebrett og stek i 15-20 minutter på full guffe, gjerne under grillelement.

Rasp brokkolien på et grovt rivjern, eller kjør den i en matmølle. Vask grønnkålen og kutt den i strimler. Kna den gjerne med litt olivenolje så blir den bedre og mykere. Smuldre opp fetaen, skyll kikertene godt og bland alle ingrediensene sammen. Topp salat med granateplekjerner og tahinidressing.

Annonse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Med vennlig hilsen fra:
Julie Ilona Balas

Skjermbilde 2015-03-09 kl. 13.07.27

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: