Hjemmelaget iskrem på 1-2-3: Vanilje med sjokoladebiter

Hjemmelaget iskrem på 1-2-3: Vanilje med sjokoladebiter

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 11.07.14 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Husker du den gode gamle Sørlandsisen med vaniljesmak og sjokoladebiter? Nå kan du lage den hjemme på kjøkkenbenken, og det helt uten sukker! Du kan selv velge om du vil lage vanlig boks-is eller ispinner. Det beste av alt; du trenger ikke iskremmaskin! Oppskriften er levert av ingridsblogg.no.

Annonse

Ingredienser

  • 6 dl kremfløte
  • 6 eggeplommer
  • 0,5 dl sukrinmelis
  • 1 ts vaniljepulver/1 vaniljestang (evt noen dråper vaniljeessens)
  • 80 gr revet mørk sjokolade (sukkerfri eller minst 70%)

Fremgangsmåte

Med iskremmaskin

Det er enklest å lage denne med iskremmaskin. Da kan du rett og slett blande alle ingrediensene godt og ha over i iskremmaskinen. La den stå i den tiden den trenger (normalt en times tid) og voila – ferdig iskrem! Om du ønsker å lage pinner så heller du den ferdige isen i former og lar dem stå ca 1 time i fryseren.

Uten iskremmaskin

Annonse

Det er litt mer jobb uten iskremmaskin, men isen blir like god om du følger denne fremgangsmåten:

  • Pisk sammen eggeplommer og sukrin til en luftig blanding
  • Stivpisk kremfløte og vanilje og ha det over i eggeblandingen
  • Tilsett revet sjokolade og bland alt forsiktig sammen
  • Ha røra over i en lufttett boks. Det er viktig at boksen er helt tett så ikke isen krystalliserer seg. For best resultat bør du røre i isen minst én gang per time. Isen er klar etter 3-4 timer.
  • Du kan også lage ispinner. Ha røra direkte over i ispinneformer, sett de i fryseren og de er klare på ca 3 timer. De smaker aller best «nylagde» da de kan bli litt harde over natta (men smaker fortsatt himmelsk).

Enjoy 🙂

Tips! Hell litt varmt vann på ispinneformene før du skal ta ut isen, så slipper du å stå igjen med bare pinnen 🙂

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
3.7/5 3 tilbakemeldinger
Del: