Ta et avbrekk og gjør noe nytt

Ta et avbrekk og gjør noe nytt

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 24.10.13 | Sist redigert: 10.06.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Her på Lev med diabetes skriver vi mye om hvor viktig det er å innarbeide gode rutiner for testing, behandling, kosthold og aktivitet for å leve et godt liv med diabetes. Dessverre kan man ikke ta pause fra diabetes, ei heller fra rutinene. Det vi derimot kan gjøre er å gi oss selv noen avbrekk i hverdagen hvor vi gjør noe vi ikke pleier å gjøre hver dag.

Annonse

Et slikt avbrekk trenger ikke være stort. Det kan for eksempel være noe så enkelt som å invitere en venn på konsert eller kino. Det er sosialt og det gir deg nye impulser og inntrykk. Dette kan igjen bidra til å redusere stressnivået, som er bra for blodsukkeret. Avbrekk gir oss pusterom i hverdagen og gjør at de faste rutinene tar mindre plass.

I tillegg til å gi deg selv avbrekk i hverdagen, bør du også prøve å gjøre noe helt nytt i blant. Kanskje det er noe du alltid har hatt lyst til å lære, men aldri har fått gjort? Noen har har lyst til å lære å spille gitar, andre har lyst å lære et nytt språk. Vi har alle ulike drømmer og interesser. Forsøk å følge litt av den drømmen og undersøk hva du kan gjøre for å få det til 🙂

Det er mye man må huske på for å leve et godt liv med diabetes, men ikke la rutinene ta for mye plass i hverdagen. Så budskapet i dette innlegget er:

  • Ta et avbrekk – Gjør noe du ikke gjør hver dag. Inviter en venn, ektefelle eller kjæreste ut på noe hyggelig
  • Prøv noe nytt – Finn noe du virkelig har lyst til å lære eller gjøre og prøv å gjennomføre det

Har du noen tips til aktiviteter man kan gjøre?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: