Enkelt å lage suppe fra bunn

Enkelt å lage suppe fra bunn

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 22.05.13 | Sist redigert: 21.01.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Lag suppe fra bunnen av! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er!

Annonse

Mange av oss har en travel hverdag, og det er lett å ty til enkle løsninger når det kommer til maten vi spiser. Noen typer ferdigmat, som ferdigpakkede middager, er laget fra bunnen på fabrikk, og er ikke nødvendigvis mindre sunne enn de middagene vi lager hjemme.

Frosne grønnsaker blir heller ikke regnet som et dårlig alternativ, siden grønnsakene ofte inneholder vel så mye vitaminer og mineraler som de ferske. Mye av den maten vi lager fra poser, derimot, inneholder lite vitaminer og mineraler, samtidig som de er proppfulle av ulike smaksforsterkere, syntetiske fettsyrer og andre tilsetningsstoffer.

Det er ikke veldig mye arbeid å lage en suppe fra bunn. Du vil øke næringsinnholdet i middagen betydelig og de fleste er nok enige i at det også smaker bedre. Her får du oppskrift på en smakfull og enkel tomatsuppe med kjøttboller.

Tomatsuppe

  • 2 store løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 pakker hakkede tomater (390 gram i hver)
  • 1 ss tomatpuré
  • Ca 1 liter kraft (eller 1 liter vann og 1 stor spiseskje lys kjøttkraft i pulverform)
  • Salt og pepper etter smak

Kjøttboller

  • 400 fram kjøttdeig eller karbonadedeig (karbonadedeig er magrere)
  • 60 gram parmesan
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 egg
  • 1 ts salt
  • Litt pepper

Slik gjør du:

  1. Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og form så store boller du vil ha. Bruker du en skje med litt vann så er de enklere å forme.
  2. Brun på stekepanne (ikke gjennomstek, de skal kokes ferdige i suppa) og legg de til sides før du begynner på suppa.
  3. Stek grovhakket løk i klaret smør (eller olje som tåler varme) på middels varme. Den skal ikke bli brun, bare myk. Det tar ca 5-8 minutter.
  4. Ha i resten av ingrediensene og gi et oppkok.
  5. Kjør suppa med stavmikser hvis du har (evt. blender). Hvis ikke kan du servere med finhakkede løkbiter i.
  6. Vil du ha tynnere suppe tilsetter du mer kraft nå.
  7.  Ha i kjøttbollene og kok på svak varme i ca 20-30 min.

Tips!

Du kan gjerne ha oppi mer grønnsaker, for eksempel brokkoli, gulrot og paprika. Det smaker godt og så er du i tillegg i mål med fem om dagen 🙂

PRØV GJERNE: Oppskrift på sunn gresskarsuppe

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: