Sommermiddag: Frisk salat og reker

Sommermiddag: Frisk salat og reker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.07.24
Karbohydrater: 4 g per porsjon

Frisk salat og reker er den perfekte lette sommermiddagen på dager der du ønsker noe sunt, friskt og godt.

Denne friske salaten er enkel og full av god næring. Jeg pleier å servere den med reker og godt brød, men den passer selvsagt godt til alt av fisk, kylling, kjøtt eller annet tilbehør etter ønske.

Annonse

PRØV OGSÅ: Vietnamesisk nudelsalat med scampi

Ingredienser

2 porsjoner

Et hode hjertesalat eller en stor neve crips-salat
1 stk gulrot
1 stk avocado
½ agurk
50 g feta i blokk
2 ss gresskarkjerner
Ønsket mengde ferske reker

Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ts Dijon-sennep
1 ts akasiehonning
2 ts revet sitronskall (økologisk)
pepper

Fremgangsmåte

1. Riv salaten i mindre biter. Skrell gulroten og skjær tynne strimler med en potetskreller. Vend sammen bladsalat og gulrotstrimlet på et fat.

Annonse

2. Del avocado i små skiver. Del agurk i to og fjern innmat/frø med en skje, før du skjærer resten i tynne skiver.

3. Ha avocado, agurk og smuldret feta over salaten.

4. Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne til de er gyllene og topp salaten med frøene.

5. Vend sammen ingrediensene til dressingen, og hell over salaten.

6. Gjør som meg og server salaten med ferske reker, eller du kan gå for fisk, kylling eller annen type kjøtt etter ønske.  

PRØV OGSÅ: Fisketaco i hjemmelagde søtpotettortillas

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: