Glutenfri kremet sitronostekake uten tilsatt sukker

Christina Slette Johnsen
er glad i å både spise og lage sunn og god mat. Hun driver helse-og livsstilsbloggen lovelyliller.com, hvor du finner sunne oppskrifter og kostholdstips. De fleste oppskriftene er uten hvitt sukker og hvetemel.

Lyst på noe søtt i helgen? Da bør du teste ut denne fantastiske ostekaken! Den består av mandelbunn og ostekrem, toppet med en herlig sitronglasur. Kaken er helt fri for gluten og er ikke tilsatt sukker. 

Manelbunn

Ingredienser

  • 4 dl mandelmel
  • 5 ss hakkede macadamianøtter (kan erstattes med andre nøtter)
  • 5 ss smeltet smør
  • 5 ss erytritol

Fremgangsmåte

Smør eller bakepapirkle en 8×8 form. Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland sammen ingrediensene og press deigen ned i bunnen av formen. Forstek bunnen i 10-15 minutter, eller til den begynner å bli gylden. La bunnen avkjøles før du tar på fyllet.

Ostekrem

Ingredienser

  • 2 egg, romtemperert
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1-2 ts sitronskall
  • Juice av en sitron
  • 350 g rømme
  • ca 1 dl sukrin

Bland sammen ingrediensene over i en bolle eller i en blender/food prosessor.
Tilsett deretter:

  • 450g kremost
  • 2 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

Stek ostekaken på 160 grader i 35-40 min. Ikke åpne ovnen etter 35-40 min, men slå den av og la ostekaken stå i ovnen i ca en time. Deretter tar du den ut og lar den avkjøles i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet.

Tips: Stek ostekakeformen i vannbad for å unngå sprekker. Du kan også sette en ildfast form med litt vann i bunnen av ovnen. Dette er ikke nødvendig,men du får en finere kake.

Sitronglasur

Ingredienser

  • Skall fra 2 sitroner
  • Juice fra to sitroner
  • ca 1,8 dl sukrin
  • 2 hele egg + 2 plommer
  • 5-6 ss smør (valgfritt)

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene i en kasserolle/bolle og rør godt. Varm opp under omrøring (på veldig lav varme eller i vannbad) til du får en tykk blanding med pudding-konsistens. Det tar ca 10-15 min. Husk å røre hele tiden. Ta vekk fra varmen. Rør inn smør om du ønsker en mer fyldig og kremete glasur.

Hell sitronglasuren over i en skål og legg plastfolie over slik at folien møter puddingen. Dette vil hindre snerk. Avkjøl i kjøleskap. Glasuren vil tykne mer når den avkjøles.

Når alt er avkjølt tar du ut ostekaken av formen og smører på sitronglasuren. Pynt ostekaken med sitronskiver eller mandelflarn og server!

Se flere oppskrifter her!

Denne herlige oppskriften er levert av bloggeren Lovelyiller

Del: