Mye gratis mosjon om høsten

Mye gratis mosjon om høsten

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 11.09.22

Som tidligere nevnt er det viktig å holde seg i form når man har diabetes. Jeg trener balanse på det lokale treningssenteret en gang hver uke, men det er vel kanskje ikke helt nok. Heldigvis er det mye gratis mosjon i de dagligdagse gjøremålene – særlig nå om høsten.

De som har hund er jo veldig heldig stilt. Vi har hatt hunder i en periode på mer enn 35 år, men nå har vi ikke lengre egen hund. Men heldige likevel, ettersom datteren vår som bor ved siden av oss har en labrador som gjerne blir med meg på tur. Pepsi, som hunden heter, har blitt min egen firbente diabetesmedisin.

Annonse

Hvert skritt teller

Jeg synes det er interessant å følge med på skrittelleren på iPhone når dagen er slutt. Stort sett viser den over mange måneder et gjennomsnitt på ca. 7000 skritt hver dag. For et par dager siden leste jeg at man måtte opp i 10 000 skritt per dag for at man skulle «leve lengre». Men jeg tror at dette likevel har en god effekt, ettersom man forbrenner blodsukkeret mens man går. Uansett om det ikke blir 10 000 skritt om dagen hver dag. 

LES OGSÅ: Spørsmål jeg får om min diabetes type 2

Mye mosjon i høstforberedelser

Med dagens høye strømpriser så har det dukket opp andre muligheter for mosjon. Vi trenger ved til vinteren, masse ved. Selv om vi bor i Nordmarka, er det nok litt ambisiøst å gå ut for å hogge den. Jeg er tross alt 73 år, og skogen rundt meg er ikke min.  Vi har heldigvis en hyggelig bekjent litt lenger oppe i bygda som selger tørr, fin bjørkeved. Så det kan ordnes. Men denne veden skal både hentes og stables, og helst under tak. I tillegg må garasjen og boden ryddes, slik at det blir plass til veden. Dette er absolutt kroppsarbeid som gjør at man forbrenner blodsukker. 

Litt senere i høst vil det bli både raking av løv, rydding av hagemøbler og andre ting som må gjøres for å klargjøre til vintersesongen. Jeg er spent på hva skrittelleren vil vise når jeg ser tilbake på høstmånedene.

LES OGSÅ: Trening med diabetes type 2

Annonse

Må ta hensyn til blodsukkeret

Det hender noen spør meg hva jeg savner mest fra tiden før jeg fikk diabetes, og da kommer nok det med å kunne holde på lenge uten å bli fort sliten, og å måtte ta hensyn til blodsukkeret, høyt opp på lista. Etter å ha hatt diabetes i mange år, så kjenner jeg signalene og vet når jeg bør både hvile og spise. Og det er lenge siden jeg erfarte at det er lurt å spise litt oftere…

LES OGSÅ: Dette er diabetes type 2

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: