Covid med diabetes type 2

Covid med diabetes type 2

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 10.04.22

Det er flere uker siden vi kuttet ut munnbindet og vi har i det hele tatt blitt mer avslappet til det.  Jeg var sikker på at jeg ville være en av de heldige som slapp unna. Så heldig var jeg dessverre ikke, og med diabetes type 2 faller jeg dessuten inn under «risikogruppen».

Jeg vet ikke helt hvor jeg fanget opp smitte, det kan være flere muligheter.  For et par uker siden var vi på Teknisk Museum med barnebarnet vårt, og der var det mange mennesker. Det er et spennende sted både for en teknisk interessert bestefar og Birk på snart 7 år. Vi koste oss veldig, men ingen hadde munnbind og meteren var det visst ingen som tenkte på. Jeg kan ha blitt smittet der, men det er også andre muligheter; optikeren, dagligvarebutikken og så videre.

Annonse

LES OGSÅ: Savner bedre oppfølging under pandemien

Ekstra forsiktig med diabetes

I hvert fall følte jeg plutselig at jeg ikke var helt i form noen dager senere. Jeg tok en test bare sånn for sikkerhets skyld og overraskelsen var stor da den var positiv. Jeg følte meg ikke veldig syk til å begynne med, men når man har diabetes så bør man jo være litt ekstra forsiktig. 

Jeg fikk streng beskjed av familien rundt meg at nå måtte jeg ta det med ro noen dager. Men de trengte ikke be meg om det. Jeg ble etter hvert kraftig forkjølet og skrekkelig slapp. Sofaen var det beste stedet i flere dager. Jeg var litt spent på om det ville gi utslag på blodsukkeret mitt, men det holdt seg heldigvis stabilt.

LES OGSÅ: Å leve med diabetes før og nå

Var syk en uke

Det tok imidlertid nesten en uke før formen var sånn omtrent tilbake til normalen. Jeg er fremdeles litt forkjølet og litt slapp, men merker at det blir bedre for hver dag. Jeg har jo hørt om flere som har blitt smittet for annen gang, så nå er jeg mer oppmerksom når jeg er på steder med mange mennesker. Jeg har ikke tatt frem munnbindet igjen, men jeg holder litt avstand. 

Annonse

I tiden fremover gjelder det å passe på å få i seg nok næring, og å la kroppen hvile når det trengs. På den måten håper jeg å komme tilbake til normal form så raskt som mulig.

Har du blitt smittet? Og opplevde du at det påvirket blodsukkeret ditt?

LES OGSÅ: Pass på føttene nå som det er tørr luft

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: