Accu-Chek Solo mikropumpesystem tar patchpumpen til neste nivå

Accu-Chek Solo mikropumpesystem tar patchpumpen til neste nivå

Publisert første gang: 03.09.20 09:06

En insulinpumpe skal være fleksibel og tilpasse seg deg og din hverdag – og nettopp derfor bør den være liten og praktisk i bruk. Derfor har Roche Diabetes Care utviklet mikropumpesystemet Accu-Chek Solo, som er skreddersydd for å tilpasse seg dine behov.

Accu-Chek Mobile 7023_117980_184742

Accu-Chek Solo er slangeløs og modulbasert. Det betyr at de ulike delene byttes ut etter hvert som du trenger det, i stedet for å måtte kaste alt på en gang.

– Med Accu-Chek Solo har vi tatt patchpumpen til neste nivå. Den er diskré og liten, men har mye funksjonalitet. Den har blant annet bolusknapper på selve pumpen. Alt i alt er den utrolig brukervennlig og veldig praktisk, sier Jeanette Myhre, Product Manager BGM/IDS/DS i Roche Diabetes Care.

Pumpen har fem deler, der noen er engangsdeler og noen kan gjenbrukes. Dette består av et reservoar som tar opptil 200 enheter, og en fjernkontroll, en selvklebende pumpeholder som holder kanylen og festes på kroppen, en pumpebase og en innføringsenhet som enkelt kan tas av og på etter behov.

– Det er en mikropumpe hvor man beholder selve pumpebasen i inntil fire måneder, som gjør at man unngår insulinsvinn. Den er modulbasert – noe som både gir mer fleksibilitet for brukeren og en samfunnsøkonomisk gevinst ettersom man kun trenger å bytte ut enkeltkomponenter, forteller hun.

Infusjonssettet må byttes hver tredje dag, og man kan velge mellom 6mm og 9mm kanyle. Mens reservoaret som tar 200 enheter kan brukes i inntil 4 dager før det må byttes. Det minste reservoaret må fylles med 80 enheter, og dette byttes etter behov, eller hver fjerde dag. 

Accu-Chek Mobile

Reservoaret har i tillegg en stor fordel ved at den er gjennomsiktig; det gjør at du enkelt kan se hvor mye insulin som er igjen, og du kan se om det er luftbobler. Den store faren med luftbobler er at du ikke får den mengden insulin du faktisk trenger.

LES OGSÅ: Kunstig intelligens – er dette fremtidens hjelpemidler?

Kan tas av og på – enkelt og praktisk for deg

Siden 3 av 5 deler i mikropumpesystemet kan gjenbrukes har det både praktiske og økonomiske fordeler. Det blir mindre insulinsvinn, mindre svinn på pumpebase hvis plasteret løsner og en intern undersøkelse i Roche viser at dette også fører til 30 prosent mindre plast- og batteriavfall.

– Den viktigste gevinsten med at pumpen er modulbasert er fleksibilitet for brukeren. Den er svært brukervennlig siden du kun trenger å bytte deler når det er nødvendig. For eksempel hvis den er tom for insulin bytter du kun reservoaret, og ikke hele pumpen, forklarer Myhre.

Pumpen kan derfor enkelt tas av når det passer deg – for eksempel hvis du skal trene eller ta røntgen/MR, og festes på igjen etterpå. Det sparer miljøet, og det sparer penger, dermed har den også en samfunnsøkonomisk gevinst.

LES OGSÅ: Christopher krysset Grønland med diabetes type 1

Accu-Chek Solo Micropump system from Lev med diabetes on Vimeo.

Har både fjernkontroll og hurtigbolusknapper

Fjernkontrollen har en integrert boluskalkulator og blodsukkerapparat, og en berøringsskjerm som reagerer like bra som dagens smarttelefoner. Den kommuniserer med mikropumpen ved hjelp av trådløs Bluetooth-teknologi. Men mikropumpen har også en annen smart løsning som kan være nyttig i nødstilfeller.

La oss si du glemmer fjernkontrollen hjemme, eller du er om bord på et fly og du må ha fjernkontrollen i flymodus slik at du ikke får brukt den til å sette insulin. På Accu-Chek Solo er denne potensielle problemstillingen løst ved hjelp av hurtigbolusknappene på selve pumpen, som gjør det mulig å få satt insulin uten fjernkontrollen.

Mikropumpen har 3 ulike bolustyper; standard, utvidet og flerbølge, og bolusdosen kan programmeres med egendefinerte trinnverdier.

Accu-Chek Mikropumpesystem

Foto: Ben van Skyhawk.

Når blir mikropumpen tilgjengelig?

Accu-Chek Solo ble lansert i Europa i fjor og er foreløpig kun tilgjengelig i noen få land. Som et av kriteriene i det nasjonale anbudet i Norge, skal nye produkter testes ut klinisk på pasient. Dette gjelder spesielt nye systemer som ikke har vært i bruk i Norge tidligere. Roche gjennomfører derfor en klinisk utprøving på utvalgte sykehus fra september 2020. Utprøvingen skal gå over 6 uker, og det er 30 pasienter som skal være med i utprøvningen.

– Roche er også i dialog med Sykehusinnkjøp om å åpne opp anbudet for slangeløse pumper. Dette vil de forhåpentligvis avgjøre innen kort tid. Og vi håper selvsagt at den vil komme på markedet i løpet av 2021, sier Jeanette Myhre, Product Manager i Roche Diabetes Care, til Lev med diabetes.

LES OGSÅ: mySugr: – Dette er den beste appen jeg har klart å finne

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: