Accu-Chek Solo mikropumpesystem: Nå tilgjengelig i Norge

Accu-Chek Solo mikropumpesystem: Nå tilgjengelig i Norge

Publisert første gang: 03.09.20 | Sist redigert: 04.10.22

Fra 1. oktober 2022 er mikropumpen Accu-Chek Solo tilgjengelig i Norge for mennesker som trenger en liten pumpe som festes direkte på kroppen. Pumpen går under kategorien patchpumpe (slangeløs), og tilbyr nye fordeler enn det som har vært tilgjengelig i Norge til nå.

En insulinpumpe skal være fleksibel og tilpasse seg deg og din hverdag – og nettopp derfor bør den være liten og praktisk i bruk. Av den grunn har Roche Diabetes Care utviklet mikropumpesystemet Accu-Chek Solo, som er skreddersydd for å tilpasse seg dine behov.

Accu-Chek Solo er slangeløs og modulbasert. Det betyr at de ulike delene byttes ut etter hvert som du trenger det, i stedet for å måtte kaste alt på en gang.

– Med Accu-Chek Solo har vi tatt patchpumpen til neste nivå. Den er diskré og liten, men har mye funksjonalitet. Den har blant annet bolusknapper på selve pumpen. Alt i alt er den utrolig brukervennlig og veldig praktisk, sier Kristian Aune-Jensen, Nordisk Markedssjef i Roche Diabetes Care.

Systemet har seks deler, der noen er engangsdeler og noen kan gjenbrukes. Det består av 1) en pumpebase (mikropumpe), 2) en fjernkontroll, 3) et reservoar som tar opptil 200 enheter, 4) en selvklebende pumpeholder 5) en kanyle, og 6) en innføringsenhet som benyttes for å sette kanylen.

 

– Det er en mikropumpe hvor man beholder selve pumpebasen i inntil seks måneder. Den er modulbasert – noe som både gir mer fleksibilitet for brukeren og et større miljøvennlig potensiale* ettersom man kun trenger å bytte ut enkeltkomponenter ved behov, forteller han.

Infusjonssettet må byttes hver tredje dag, og man kan velge mellom 6mm og 9mm kanyle. Reservoaret, som tar 200 enheter, kan brukes i inntil 4 dager før det må byttes.

Reservoaret har i tillegg en stor fordel ved at det er gjennomsiktig. Det gjør at du enkelt kan se hvor mye insulin som er igjen, og du kan se om det er luftbobler som kan føre til at du ikke får den mengden insulin du faktisk trenger.

LES OGSÅ: Kunstig intelligens – er dette fremtidens hjelpemidler?

Kan tas av og på – enkelt og praktisk for deg

– Den viktigste gevinsten med at pumpen er modulbasert er fleksibilitet for brukeren. Den er svært brukervennlig siden du kun trenger å bytte deler når det er nødvendig. For eksempel hvis den er tom for insulin bytter du kun reservoaret, og ikke hele pumpen, forklarer Aune-Jensen.

Pumpen kan dessuten enkelt tas av når det passer deg – for eksempel hvis du skal trene, svømme eller ta røntgen/MR, og festes på igjen etterpå.

Har både fjernkontroll og hurtigbolusknapper

Fjernkontrollen har en integrert boluskalkulator og blodsukkerapparat, og en berøringsskjerm som reagerer like bra som dagens smarttelefoner. Den kommuniserer med mikropumpen ved hjelp av trådløs Bluetooth-teknologi. Men mikropumpen har også en annen smart løsning som kan være nyttig i nødstilfeller.

La oss si du glemmer fjernkontrollen hjemme slik at du ikke får brukt den til å sette insulin. På Accu-Chek Solo er denne potensielle problemstillingen løst ved hjelp av hurtigbolusknappene på selve pumpen, som gjør det mulig å sette en standard bolusdose uten fjernkontrollen.

 

 

Med fjernkontrollen har du valget mellom 3 ulike bolustyper; standard, utvidet og flerbølge, og bolusdosen kan programmeres med egendefinerte trinnverdier.

 

Få mer informasjon om Accu-Chek Solo

For å lære mer om mikropumpesystemet Accu-Chek Solo, kan du lese og se mer på linken under.

 

Hvordan kan jeg få mikropumpen?

Accu-Chek Solo er tilgjengelig i det nasjonale anbudet for insulinpumper fra 1. oktober 2022. For å få mikropumpen må du gå til din diabetessykepleier på sykehuset og diskutere ditt behov. Diabetessykepleier vil veilede deg videre.

– Vi er veldig glade for å endelig kunne tilby Accu-Chek Solo til norske brukere og håper at de unike fordelene ved systemet tas godt i mot, avslutter Kristian Aune-Jensen i Roche Diabetes Care, til Lev med diabetes.

 

*Analysis of the Waste Volume and Co2-Equivalent Caused by the Use of Selected Patch Pumps. 2022. Journal of Diabetes Science and Technology. Jana Winkelkötter, B. Eng and Thore Reitz, B. Eng.

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 0 tilbakemeldinger
Del: