Anders trenger din stemme

Anders trenger din stemme

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 02.12.16 | Sist redigert: 01.12.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Anders er 25 år og har levd med diabetes siden han var 2. Siden han var liten har han vært sporty og nysgjerrig på nye idretter. I år håper han å delta i en 300 km. hundesledeløp – Fjellräven Polar.

Mitt navn er Anders, jeg er 25 år og har hatt diabetes siden jeg var 2 år gammel. For tiden studerer jeg til å bli sivilingeniør ved NTNU og prøver å holde meg aktiv ved siden av studiene.

Annonse

Klikk her for å hjelpe Anders med din stemme!

Aldri følt meg annerledes

Jeg har aldri følt meg noe annerledes fra min tvillingsøster eller storebror. Det eneste har vært at jeg må passe litt ekstra på hva jeg inntar av mat, og at jeg er flink til å følge opp blodsukkeret. Dette har nok vært mulig grunnet god oppfølging av foreldre, familie og et fokus på at alt er mulig.

Fokuserer på muligheter

Ved å se mulighetene og ikke begrensingene har jeg klart å utfordre meg til å gjøre mye aktivt. Jeg er glad i nye utfordringer og er et skikkelig konkurransemenneske. Spesielt morsomt synes jeg det er å lære nye ting. Jeg har vært aktiv i mange idretter. Alt fra fotball til ishockey og sykling. Jeg er også stolt av å kunne fortelle dere at jeg har deltatt i konkurranser som Birkebeinerløpet og håper å få gjennomført Birkebeinertrippelen i år.

Foto: Anders Neverdahl Eide

Foto: Anders Neverdahl Eide

Fysisk aktivitet som medisin

Jeg mener at fysisk aktivitet er med på bedre min diabetes, men med enkelte unntak. Ved å holde på med balansert fysisk aktivitet blir min diabetes mer stabil. Samtidig er det viktig å nevne at ved svært harde økter kan det likevel bli mer utfordrende å kontrollere. I de konkurranser jeg har deltatt hvor man konkurrere over lengre tid, som maraton eller lengre sykkelritt, er det mer utfordrerne å holde blodsukkeret stabilt. Noe som igjen er svært viktig om man ønsker å prestere best mulig. Det beste tipset jeg kan komme med her er å prøve seg frem under trening og se hvordan kroppen responderer på ulike impulser og følge nøye med på blodsukkeret underveis.

Klikk her for å hjelpe Anders med din stemme!

Annonse

Gull verdt med kontinuerlig blodsukkermåler

Her er de nye kontinuerlige blodsukkermålerne gull verdt. Prøv deg frem med ulike måltider før start og tilskudd underveis (om dette trengs) for å ha et klarest mulig bilde av hvordan din kropp responderer. Da føler man seg tryggere ved start og vet at man kan få ut maks. Selv har jeg opplevd både å få for høyt eller lavt blodsukker underveis og det blir et skår i gleden når man føler at man ikke får tatt ut det man har. Derimot er det en herlig følelse når alt klaffer og man har en god dags form.

Foto: Anders Neverdahl Eide

Foto: Anders Neverdahl Eide

Hjelp meg til hundesledeløpet Fjällreven Polar

Tilslutt vil jeg nevne Fjällräven Polar, hvor jeg med deres hjelp håper å kunne delta. Fjällräven Polar er et 300 km. lang hundesledeløp. Jeg har lyst til å vise at diabetes ikke trenger å være noe hindring og samtidig kunne svare på spørsmål og lære andre deltakere mer om diabetes. Men for å få til dette trenger jeg litt hjelp. Det er avstemning hvor den med flest stemmer får delta. Jeg håper dette er noe som inspirerer og at dere kan hjelpe meg å oppnå dette.

Klikk her for å hjelpe Anders med din stemme!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: