– Jeg er tryggere med GlucoBooster

– Jeg er tryggere med GlucoBooster

Jørn-Erik Jacobsen
Annonsør på Lev med diabetes
Publisert første gang: 29.09.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Å føle seg trygg burde være en menneskerett. Likevel kan det være vanskelig når man er pårørende til noen med diabetes type 1. Når det er sagt er det selvfølgelig verst for «pasienten» selv.

Annonse

Jeg aner ikke hvordan det føles, men jeg har sett det flere ganger – og det er til tider vondt å se på en kraftig føling. Etter hvert vender man seg nesten til utryggheten, i hvert fall har jeg gjort det. Da har utryggheten kostet en del, på ulike vis.

Før sommeren fant jeg noe som hjelper meg og min diabetesrammede datter en god del i hverdagen.

GlucoBooster virker etter cirka 2 – 4 minutter – dette er en drikkbar gele med 17,5g glukose.

Tryggheten ligger i at virkningen kommer fort. Tilstanden med alle de ulike følingssymptomene avtar raskt. Det er en helt fantastisk følelse å se at det avtar så fort!

Etterpå er det viktig å spise noe med mer langsomme karbohydrater for å stabilisere blodsukkeret videre.

Foto: Deborah Sandnes/Diabetesmamma

Foto: Deborah Sandnes/Diabetesmamma

Virkningen til GlucoBooster varer i 20 minutter. Jeg syns det er perfekt fordi vi nå slipper mange av de høye blodsukkertoppene i etterkant av en sterk føling. Noen ganger tenker jeg at jeg skal spare på GlucoBoosteren og gi datteren min noe annet isteden. Dette er noe jeg som oftest ender opp med å angre på nettopp fordi blodsukkeret får jojo-lignende tendenser.

Annonse

Gjør hverdagen mer selvstendig for både mor og datter

Med GlucoBooster erfarer både datteren min og jeg større trygghet. Hun kan for eksempel dra på håndballtrening på egenhånd, og jeg er trygg på at hun har med GlucoBooster dersom hun opplever ekstra lavt blodsukker. Dette skjer heldigvis langt fra hver gang, men det kan inntreffe når som helst – og gjerne når man minst forventer det.

Øker følelsen av å være som alle andre

Frihet er viktig fordi hun liker følelsen av å være som alle andre – frihet til å være uten vaktsomme foreldre til enhver tid. Frihet med trygghet er det aller beste!

Artikkelen er skrevet av Deborah Sandnes (Diabetesmamma) i samarbeid med Comed. På bloggen sin deler hun tips og betraktninger som mamma til en datter med diabetes.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: