Squashpasta med mangosaus

Squashpasta med mangosaus

Julie Illona Balas
Jeg heter Julie Ilona Balas, er 23 år og bor i Oslo. De fleste kjenner meg som Chiku. Jeg er en selvlært kokk og matentusiast som lever av å jobbe med mat på forskjellig vis. Jeg spiser et kjernesunt kosthold helt uten gluten og er veldig restriktiv på meieriprodukter og sukker. Jeg er opptatt av kvaliteten på maten, og liker å vite hvor den kommer fra og hva den inneholder.
Publisert første gang: 24.04.15 | Sist redigert: 29.09.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Dette er en utrolig enkel, rask og smakfull liten rett som tar toppen 15 minutter å lage.

Annonse

Denne retten er i utgangspunktet både raw, altså ikke varmebehandlet, men det går fint an å varme både squashpastaen og sausen om man heller ønsker en varm rett. Bare stek squashen i en stekepanne og tilsett sausen som en wok. Det trenger kun et par minutter. Men prøv deg på rå squash om du ikke har gjort det før. Det er utrolig godt!

Det finnes en egen maskin kalt «spiralizer» som er laget for å kutte tynne strimler av squash, gulrot etc. Disse kan ganske kostbare, men en god investering. Jeg venter faktisk på en i posten nå fra RAW shop. Yay! Strimlene kan enkelt lages med et julienne-jern som man får tak i på alle kjøkkenutstyrsbutikker til rundt femtilappen. Det er dette jeg har brukt i denne oppskriften.

Oppskriften er nok til lunsj eller middag for 2.

Ingredienser:

  • 1 stor squash (eller to små)
  • 1 godt moden mango
  • 1 avokado
  • 1 rød chili
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 lime
  • 1 håndfull mynte

Fremgangsmåte:

Annonse

Start med å kutte av endene på squashen før du strimler den opp med et juliennejern (eller bruk en spiralizer om du har det). Pass på fingrene!

Så lager du sausen. Skrell mango og avokado, fjern stein og ha det over i en blender. Rasp en 4 centimeters bit (tilsvarende 4 ss ferdig revet) ingefær over. Skvis så saften av en lime over i blenderen. Del chilien i et par biter, eller fjern frøene om du ikke vil ha det så hot. Tilsett til slutt myntebladene og kjør til en glatt saus.

Server squashpasta med mangosaus enten kald eller varm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med vennlig hilsen fra:
Julie Illona Balas

Skjermbilde 2015-03-09 kl. 13.07.27

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: