Inger Lises Dagbok: <br>Fra sprøyte til insulinpumpe – del 4

Inger Lises Dagbok: Fra sprøyte til insulinpumpe – del 4

Inger Lise Wendelbo
fikk diagnosen Diabetes 1 i desember 2000 og skrev seg ut på eget ansvar etter 9 dager. Hun hadde ingen til å passe sine barn. Nå har hun bestemt seg for prøve insulinpumpe for første gang.
Publisert første gang: 20.06.14 | Sist redigert: 18.03.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Inger Lise skal prøve insulinpumpe for første gang. Hun har brukt lang tid på å ta dette valget, og reisen hit har ikke vært enkel. I tiden fremover vil vi dele hennes dagboknotater om en problematisk hverdag med diabetes og veien til insulinpumpe. Her kommer fjerde del:

Annonse

Her kan du lese første del av Inger Lises dagbok.

Jeg har nå målt blodsukkeret noen dager og ser at det hopper like mye som jeg selv hadde mistanke om. Jeg er ikke forundret og overrasket for å si det slik. Det som skremmer vettet av meg er at jeg har hatt denne sykdommen og tilstanden i kroppen i veldig mange år uten å ta hensyn til den på en god måte.

Svingende blodsukker

Blodsukkeret mitt svingere fra 19.4 og ned til 3.0. Natt til i går våknet jeg med en føling ut av en annen verden. Av en eller annen grunn, som jeg skal finne ut av, får jeg oftere føling når jeg måler enn ikke. Hvorfor? Er det på grunn av mitt eget indre stress som fører til det? Nå som jeg endelig følger med og er en aktiv elev i eget liv? For her er jeg langt fra noen regissør. Det er sikkert.

Slik jeg har holdt på når det gjelder min egen sykdom sjokkerer meg. Selv om jeg har hatt sykdommen siden desember 2000 føler jeg meg som nybegynner; en student i eget liv. Her har det vært forsømmelse på høyt nivå. Jeg er så positiv av natur at jeg har tenkt at jeg kan reversere de eventuelle skadene jeg kan ha påført meg selv. Sunn fornuft og en aktiv tilnærming til det bedre er mitt første delmål.

Agent Lise søker god helse i 2015. Da skal jeg være i mål!

Sette seg et mål

Med tanke på at jeg er en tidligere idrettsutøver med gode resultater er jeg sikker på at det ligger like naturlig for meg å gjøre et godt resultat med min Diabetes type 1. Det er kun å bestemme seg – og det har jeg allerede gjort. Jeg er på sporet av god helse i eget liv. Agent Lise søker god helse 2015. Da skal jeg være i mål!

Annonse

For å komme meg dit er det strengt tatt nødvendig å holde fokuset hver dag. Uten slurv og ignorering som tidligere. Jeg kan ikke fortsette å ignorere hva min kropp trenger. Den må tas på alvor om jeg skal lykkes. Det er det samme som å vedlikeholde en bil. Service er nødvendig. Bensin for å kjøre og vedlikehold før noe ryker. I idrettens verden er det nødvendig å trene ofte og mye. Det er ikke rom for å hvile og tro at mesterskapet kan vinnes med lite engasjement. En aktiv plan – daglig, og et fokus som rettes inn på målet er nødvendig!

Et skritt i riktig retning

De to neste ukene skal jeg sjekke mine eventuelle indre skader og/eller utfordringer. Dette inkluderer blant annet å sjekke blodårer og fettinnhold. Jeg skal også få på plass et fast treningsopplegg. Dette for å få den trimmen kroppen trenger og samtidig holde blodsukkeret stabilt og nede over tid.

Jeg ”skal” (som betyr at jeg har VALGT selv) å gå til diabetessykepleier i neste uke kl. 09.30.  Innen den tid må jeg ha klart for meg hva jeg lurer på og jeg får vite hva hun mener jeg som ”nybegynner” bør vite og ha i bakhodet som diabetiker. Diabetes er kjent som en kronisk sykdom, men jeg har ikke forstått mine tidligere og nåværende utfordringer med tanke på egen helse før nå. Helt utrolig!

Folk kommer sjelden løpende etter meg for å be meg ta vare på meg selv

Jeg skal tilbake til legen med mine målinger og dagbok på insulin, mat, mosjon og medisinering om et par uker. Alt ligger til rette for en god oppfølging nå som jeg har bestemt meg. Folk kommer sjelden løpende etter meg for å be meg ta vare på meg selv, det er noe jeg må ta ansvar for selv.

Neste del av Inger Lises dagbok kommer snart.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: