Alle på dette sykkellaget har diabetes

Alle på dette sykkellaget har diabetes

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 31.03.14 | Sist redigert: 01.04.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Er du en av de som følger med på sykkelsendingene på TV når Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kjemper om seier?

Annonse

Selv om det fortsatt er vinter mange steder her hjemme, så er sykkelsesongen allerede i gang for fullt for proffene.  Team Novo Nordisk er et av lagene i proffsirkuset, det spesielle med dette laget er at alle har diabetes type 1.

1000634_474327612694741_1828285105_nSykkel er en utrolig krevende idrett. De beste syklistene trener over 1000 timer i året. Det tilsvarer nesten 3 timer i snitt hver eneste dag, året rundt.  Team Novo Nordisk er det som kalles et pro-continentalt lag. Det vil si at de er på nivået rett under lag som Team Sky og BMC. De har et meget proft opplegg og satser hardere enn noen av de norske lagene. Det som er spesielt er at alle de 17 rytterne på laget har diabetes type 1. Faktisk er dette et krav for å få være med.

Novo Nordisk, som leverer insulin og en rekke diabetesprodukter er hovedsponsor  for laget. Tidligere besto laget av en blanding av ryttere hvor noen hadde diabetes og andre ikke, deriblant nordmannen Vegard Stake Laengen.

Formålet med sponsoratet er å skape oppmerksomhet om idrett og diabetes, så foran 2013 sesongen tok laget en beslutning om at laget kun skulle ha ryttere med diabetes.  Den talentfulle nordmannen Vegard Stake Laengen som syklet for laget har ikke diabetes, så han ble pent nødt til å finne seg et nytt lag.

Les saken i Budstikka her: Har ikke diabetes, må bytte lag

Annonse

Syklistene på Team Novo Nordisk må naturlig nok ta noen ekstra forhåndsregler når de trener og konkurrerer. Blodsukkeret må testes og insulin må settes, i tillegg må de være svært nøye med kostholdet for å få i seg nok og riktig energi.

Selv om syklistene har diabetes, så er laget med å kjemper i toppen. Det viser at alt er mulig. Kanskje vi får en Tour de France vinner med diabetes en dag?

Følger du med på sykling?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: