Bli med å markere verdens diabetesdag

Bli med å markere verdens diabetesdag

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.

I morgen markeres verdens diabetesdag for 22. Gang.  I alle verdensdeler vil dagen markeres på mange ulike måter. Kjente landemerker og bygninger vil lyses opp i blått og det vil være mange store og små arrangementer i hele verden. Grunnen til at datoen 14. November er valgt er fordi dette er fødselsdagen til  Frederick Banting. Sammen med Charles Best var Banting sentral i oppdagelsen av insulinet i 1922.

Accu-Chek Guide

Verdens diabetesdag ble opprettet i 1991 av det Internasjonale diabetesforbundet og Verdens helseorganisasjon for å sette fokus på den økende antall mennesker som rammes av diabetes.  I 2007 ble dagen offisiell FN-dag, noe som gir økt oppmerksomhet og styrker bevisstheten i land hvor kunnskapsnivået om diabetes ikke er så høyt som i Norge. Hvert tredje år velges det et tema som man ønsker å sette ekstra fokus på. I denne perioden  er det fokus på opplæring, forebygging av uoppdaget diabetes type 2.

Du har kanskje sett den blå sirkelen som brukes i forbindelse med dagen?  Det er et globalt symbol for diabetes og symboliserer internasjonalt samhold. Blåfargen reflekterer himmelen som forener alle nasjoner. Det er også fargen på FN-flagget.

For å markere morgendagen oppfordrer vi derfor alle til å kle seg i noe blått. Del gjerne et bilde på Instagram og bruk hashtag #levmeddiabetes

Bildene vil vises på vår facebookside under Lesernes bilder

Vi trekker ut en vinner blant de som deler bilde som får et liten overraskelse av oss 🙂

Accu-Chek Guide

Du kan lese mer om Verdens Diabetesdag her

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: