Bli med å markere verdens diabetesdag

Bli med å markere verdens diabetesdag

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 13.11.13 | Sist redigert: 18.03.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I morgen markeres verdens diabetesdag for 22. Gang.  I alle verdensdeler vil dagen markeres på mange ulike måter. Kjente landemerker og bygninger vil lyses opp i blått og det vil være mange store og små arrangementer i hele verden. Grunnen til at datoen 14. November er valgt er fordi dette er fødselsdagen til  Frederick Banting. Sammen med Charles Best var Banting sentral i oppdagelsen av insulinet i 1922.

Annonse

Verdens diabetesdag ble opprettet i 1991 av det Internasjonale diabetesforbundet og Verdens helseorganisasjon for å sette fokus på den økende antall mennesker som rammes av diabetes.  I 2007 ble dagen offisiell FN-dag, noe som gir økt oppmerksomhet og styrker bevisstheten i land hvor kunnskapsnivået om diabetes ikke er så høyt som i Norge. Hvert tredje år velges det et tema som man ønsker å sette ekstra fokus på. I denne perioden  er det fokus på opplæring, forebygging av uoppdaget diabetes type 2.

Du har kanskje sett den blå sirkelen som brukes i forbindelse med dagen?  Det er et globalt symbol for diabetes og symboliserer internasjonalt samhold. Blåfargen reflekterer himmelen som forener alle nasjoner. Det er også fargen på FN-flagget.

For å markere morgendagen oppfordrer vi derfor alle til å kle seg i noe blått. Del gjerne et bilde på Instagram og bruk hashtag #levmeddiabetes

Bildene vil vises på vår facebookside under Lesernes bilder

Vi trekker ut en vinner blant de som deler bilde som får et liten overraskelse av oss 🙂

Annonse

Du kan lese mer om Verdens Diabetesdag her

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: