Smart app for deg med diabetes

Smart app for deg med diabetes

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.

De fleste av oss som har smarttelefoner laster ned mange forskjellige apper. Det finnes en app for stort sett alt.  På Apples Appstore er det over 1 million å velge mellom. Ikke alle er like nyttige, men det er noen som virkelig er verdt å sjekke ut.

En av de aller mest nyttige for deg med diabetes er DiabetesGuard som er utviklet av Smartcare i Kristiansand. Kort fortalt er DiabetesGuard en trygghetsalarm til mobil som er laget for å gi deg og dine pårørende en trygghet hvis du skulle få føling.

Føling eller hypoglykemi som det egentlig heter, er en tilstand hvor blodsukkeret er for lavt. (3.9 mmol/ l eller lavere) Typiske symptomer på føling er svette, uro, skjelving, sult og irritabilitet.  Lette følinger er ikke unormalt for en med type-1 diabetes, men det er viktig at symptomene tas på alvor. Du som har opplevd å få føling vet at det kan være både skummelt og meget ubehagelig,  det uroer også dine pårørende.

DiabetesGuard er utviklet for å gi deg og dine en trygghet i hverdagen om at du får hjelp hvis du får alvorlig føling og ikke er i stand til å ta vare på deg selv. Det kan være om natten, under aktivitet eller i en akutt situasjon. Hvis du ikke er i stand til å slå av alarmen, vil systemet automatisk kontakte dine nærmeste pårørende og varsle hvor du er og at du trenger hjelp, slik at de kan hjelpe deg på en best mulig måte.

DiabtesGuard er gratis å bruke og enkel å ta i bruk. Du kan laste den ned hvis du har iPhone eller Android telefon. Les mer om diabetes appen her eller se videoen under.

Har du testet DiabetesGuard?

Nyhetsbrev

0/5 (0 Reviews)
Del: