Endring i utlevering av teststrimler

Endring i utlevering av teststrimler

Mette Engebretsen
Leder for markedstilgang og samfunnskontakt - ‎Roche  Diagnostics Norge AS, Diabetes Care
Publisert første gang: 02.05.13 | Sist redigert: 18.03.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Fra 1. april 2013 har stortinget vedtatt at det skal innføres en angivelse av antall teststrimler til blodsukkermåling per døgn på resepten. Legen og pasienten skal i fellesskap komme fram til antallet strimler som pasienten har behov for.

Annonse

Vi vet at mange av dere med diabetes og de som er glad i dere har blitt engstelige for at man ikke skal få det antall teststrimler man trenger for å måle seg. Vi vet også at mange har vært aktive på Diabetesforbundets Facebooksider.

Tilbakemeldinger fra brukerne er viktige og vi i Roche støtter opp for at alle skal kunne måle seg det antall ganger man har behov for.

VIKTIG: Det blir ingen begrensninger i antallet som legen kan skrive på resepten.

Diabetesforbundet er i dialog med Helfo om dette, og er klare på at de ønsker en endring i veilederen vedrørende personer med diabetes type 1. I tillegg synes de at kommunikasjonen fra Helsedirektoratet rundt dette er svak, noe vi i Roche støtter fullt ut.

  • Gå inn på Diabetesforbundets Facebooksider og gi innspill
  • Ta også kontakt med Helsedirektoratet på deres Facebooksider og uttrykk din bekymring
  • Bruk Lev Med Diabetes bloggen til å dele dine erfaringer og meninger med andre

Deres innspill og kommentarer er viktige. Både vi og Diabetesforbundet vil gjøre det vi kan for at alle med diabetes skal føle seg trygge.

Annonse

Studier viser at riktig og god blodsukkermåling er med på å redusere HbA1c verdiene og dermed faren for komplikasjoner. Dette er igjen kostnadsbesparende for samfunnet, men aller viktigst: Det gjør at de fleste personer med diabetes kan ha et liv uten følgesykdommer. Og det fortjener alle!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: