Møt våre nye ungdomsbloggere!

Møt våre nye ungdomsbloggere!

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 04.04.13 | Sist redigert: 01.04.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

En av de tingene mange etterspurte i undersøkelsen vi gjennomførte for en tid tilbake var en ungdomsspalte hvor ungdom kan fortelle litt åpent, ærlig og direkte om hvordan de lever med sin diabetes i hverdagen.

Annonse

Derfor spurte vi på Facebooksiden om det var noen som kunne tenke seg å være med å bidra. Responsen var overveldende.

For å få litt variasjon i alder og livssituasjon plukket vi ut åtte unge bidragsytere som fremover skal fortelle litt om hvordan de takler og lever med sin diabetes.

Her kommer en liten presentasjon av bloggerne:

Mia Helmersen

Mia er en aktiv jente på 20 år. Hun fikk konstatert diabetes type 1 for et halvt år siden. I starten opplevde hun diagnosen som skremmende, men hun bestemte seg fort for å ta tak i eget liv og egen diabetes. Hun studerer geologi på universitetet i Tromsø, og ønsker å ta  mastergrad innen petroleumsnæringen.  Hun er glad i å trene og liker å sette seg mål. Mia vil dele historier hvordan hun tilpasser sin diabetes et aktivt liv. Målsetningen er å være til hjelp for andre i samme situasjon.

 Emilie Kleven

Annonse

Emile er en jente på 18 år fra Brumunddal. Hun har levd med diabetes type 1 i snart 10 år og har etter hvert lært sin egen diagnose og kropp godt å kjenne. Ved siden av skolen, jobber hun på et sykehjem. Der trives hun godt med å jobbe med mennesker.  Fritiden brukes sammen med venner, på tur med familiens hund eller på treningssenter.

Kari-Anne Sekse

Kari-Anne er en jente fra Hardanger på 17 år. Hun har levd med diabetes siden hun var 3 år. Hun er en aktiv jente og er glad i å reise. Hun har lyst til å være med å bidra på Lev med diabetes, fordi hun ønsker å hjelpe andre i samme situasjon.

Line Lundby

Line er en jente på 22 år fra Oslo. Hun har hatt diabetes type 1 i 13 år og har opparbeidet seg god kunnskap om hvordan kroppen fungerer med diabetes. Hun studerer sykepleie, og ønsker å jobbe med barn og diabetes når hun er ferdig med sine studier. I likhet med flere av de andre i denne spalten er hun glad i å trene. I tillegg til dette er hun veldig glad i å lage mat. Line vil dele tips og råd om hvordan hun lever med diabetes og hvordan man kan lære seg selv og sin egen sykdom å kjenne.

Thomas Tjelta

Thomas er en 20 år gammel gutt som fortiden studerer til data ingeniør ved Universitetet i Agder. Han er reiseglad og liker å utforske verden. På fritiden er han glad i å spille poker. Han jobber som frivillig ved universitetet og som vakt på et utested. I tillegg jobber han som vikar i barnehage når det er behov.  Thomas vil dele noen historier om hvordan han tilpasser sin diabetes på reiser, på jobb og i studier.

Tine Fosså

Tine er 28 år og tobarns mamma. Hun har en på 6 år og en på 7 måneder. Hun fikk diagnosen diabetes type 1 når hun var 25 år. Hun har dermed erfaring i hvordan man går gjennom et svangerskap med diabetes. Hun er utdannet vernepleier og er på vei tilbake i jobb igjen nå etter fødselen. Hun vil dele historier om hvordan hun takler sin diabetes i den livssituasjonen hun er i med barn, nytt hus og mulig jobb med turnusarbeid.

Lone Andersen

Lone er en jente på 16 år fra Sarpsborg. Hun går på musikk, dans og dramalinjen og er naturlignok glad i musikk. Hun spiller gitar og piano i tillegg til å sang. På fritiden er hun med venner og liker å trene. Lone har et veldig spennende år foran seg. I juli reiser hun på utveksling til New Zealand, der skal hun gå på en musikkskole et helt år. Hun vil fortelle om de ekstra forberedelsene og forhåndsreglene hun må ta siden hun har diabetes. Hun vil også dele erfaringer om hvordan det er å være utvekslingselev med diabetes.

Hilde Marie Solheim

Hilde er 23 år. Hun er mor til en jente på 1,5 år og er lærerstudent. Ved siden av jobber barne og ungdomsskole. Hun har hatt diabetes type 1 siden hun var 2 år gammel. Hun vil dele sine historier om hvordan man går gjennom et svangerskap og hvordan det er å være mor med diabetes.

Sunniva Heimark

Sunniva er en jente på 20 år fra Austevoll .  Hun har hatt diabetes type 1 siden hun var 13. Livet med diabetes er ikke alltid like lett, men Sunniva har lært seg hvordan hun takler sin diabetes fysisk og psykisk. Hun studerer sykepleie og jobber deltid på en rusinstitusjon. Der jobber hun med mange pasienter som har diabetes. Disse er naturlignok i en annen livssituasjon enn Sunniva, men hun får allikevel mye kunnskap av å diskutere diabetesen med disse pasientene.

Vi gleder oss virkelig til å komme i gang med denne spalten. Forhåpentligvis vil både ungdom og voksne få inspirasjon og motivasjon til hvordan man kan leve godt med sin diabetes i ulike livssituasjoner.

Første innlegg kommer allerede i neste uke.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: