Analysér blodsukkerverdiene elektronisk  – bruk dem i en større sammenheng

Analysér blodsukkerverdiene elektronisk – bruk dem i en større sammenheng

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 21.06.12 | Sist redigert: 18.03.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Én enkelt blodsukkerverdi vil gi deg en idé om hva som skjer i kroppen din der og da, men det vil ikke gi deg all informasjonen om din diabetes. Det er fordi blodsukkerverdien kan påvirkes av når på døgnet det er, om det er før eller etter et måltid, stress og andre faktorer. Hver måling bør bidra til å legge grunnlaget som du og din behandler kan bruke til å fastslå om din behandling bør justeres.

Annonse

Tross alt, det er normalt med for høye eller lave blodsukkerverdier enkelte ganger – dette opplever alle. Det viktige er å lære av disse og sette de i en sammenheng for å finne meningsfulle mønstre i blodsukkernivået. På den måten lærer du hvordan du skal unngå det igjen.

Mange sverger til håndskrevne loggbøker for å lagre sine resultater, beregne gjennomsnitt og identifisere trender. I dag er det mer avanserte måter å holde oversikt over blodsukkerresultatene på. Mange produsenter av blodsukkermålere tilbyr analyseverktøy for bruk på en datamaskin, som gir deg oversikt over dine daglige blodsukkerverdier, sammenligne dem mot personlige mål og generere enkle grafer og diagrammer for å hjelpe deg tolke resultatene. Blodsukkerapparater lagrer i dag automatisk alle verdier som måles, så du vil spare tid sammenlignet med å skrive inn resultatet i en bok.

 Mange analyseverktøy for datamaskiner tilbyr:

– Grundige rapporter. Det finnes en rekke grafer og diagrammer tilgjengelig, slik at du kan bestemme hvordan du vil ha informasjonen fremstilt.

– Fullstendig tilpasning. Ved å legge inn noen enkle data om deg selv, kan du sette opp en personlig rapport med detaljer om dine mål, hyperglykemi og hypoglykemi-grenser, insulintyper, måltider, preferanser og mer.

Annonse

– Direkte grensesnitt. Dette tillater deg å laste ned dine nyeste blodsukkerverdier fra blodsukkerapparatet til en datamaskin – direkte. Det sparer tid og kan eliminere menneskelige feil.

Sjekk nettsiden tilhørende ditt blodsukkerapparat for å lese mer om databehandling av dine blodsukkerverdier.

Hva er din erfaring med bruk av datamaskin for å analysere dine data?

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: