Drømmepumpen

Drømmepumpen

Lene Kristin Lindberg
Er bioingeniør som har jobbet med diabetes i Roche siden 1994 med opplæring av ulike produkter.
Publisert første gang: 09.09.11 | Sist redigert: 18.03.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Selskaper innen medisinsk utstyr utvikler hele tiden nye produkter til behandling av diabetes. Det kan være blodsukkerapparater og insulinpenner, insulinpumper og kontinuerlige blodsukkermålere. Men går vi i riktig retning og går vi fort nok framover? Hva er det egentlig brukerne av utstyret tenker? Jeg har spurt Johanne på 11 år om hun kan beskrive ”Drømmepumpen” sett ut fra hennes behov og ønsker.

Annonse

Her er hva hun forteller:

Hei, jeg er en jente på 12 år som har diabetes 1. jeg har hatt diabetes i 6-7 år. Jeg driver med håndball og fotball. I begynnelsen brukte jeg sprøyte, men etter 1 eller 2 år begynte jeg med insulinpumpe. Den syntes jeg var veldig kjekk, men det negative med den er at den er litt stor og klumpete å ha på, og at den synes hvis man har på seg trange klær.

Jeg drømmer om en pumpe som er så liten at man ikke kan se den gjennom klærne, den skulle også vært gjennomsiktig og rund. Vil ikke at den skal ha slange og plaster, men at den satt rett på huden. Drømmer også om at insulinpumpen måler blodsukkeret og setter så den mengden insulin som jeg trenger, uten at jeg gjør noe. Som jeg sa så driver jeg med håndball og fotball. Jeg skulle derfor ønske at før jeg skulle på trening så satte den litt mindre insulin hvis jeg var høy i blodsukkeret, og at den ikke gir insulin hvis jeg er slapp. Insulinpumpa må tåle vann, så jeg ikke trenger å ta den av og på når jeg skal bade om sommeren.

Ut i fra dette vet jeg at vi er underveis i riktig retning, men det er mange ønsker og behov. Det jeg vet er at Roche gjør grundige undersøkelser hos brukere i prosessen rundt produktutvikling, og at svarene påvirker designen og egenskapene produktet får. Så får vi se hva fremtiden bringer, Johanne.

Hvilke drømmer og ønsker har du til pumpeterapi?

Annonse

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: